Aantal gepeste leerlingen daalt

Uit cijfers blijkt dat het pestgedrag op basisscholen en middelbare scholen afneemt. Maar ondanks deze cijfers is staatssecretaris van onderwijs, Sander Dekker, van mening dat de strijd tegen pesten op scholen nog net zo hard moet worden voortgezet.

Tijdens de Week tegen het Pesten maakte Dekker de nieuwe cijfers bekend. Uit onderzoek van ANP blijkt dat tien procent van de basisschoolleerlingen één keer per maand of vaker gepest wordt. Twee jaar geleden was dat nog veertien procent van de basisschoolleerlingen. Ook laten de cijfers een daling zien van gepeste leerlingen op de middelbare school. In 2014 werd elf procent van de leerlingen gepest, terwijl afgelopen jaar dit acht procent was.

Veiliger gevoel

De bewindsman is ontzettend tevreden met de tienduizenden leerlingen die nu een fijner en veiliger gevoel hebben om naar school toe te gaan. Hij geeft een compliment aan scholen, leraren en andere betrokkenen die de afgelopen twee jaar zich hebben ingezet om het pestgedrag te verminderen.

Strijd blijven voeren

Toch is Dekker van mening dat we pesten moeten blijven aanpakken om te zorgen dat alle leerlingen zich op school veilig voelen. Ieder kind dat gepest wordt,is nog steeds één kind teveel. Dekker vertrouwt er dan ook op dat scholen, ouders en leerlingen de strijd tegen pesten blijven voeren. 

Bron: ad.nl 

Reageer op artikel:
Aantal gepeste leerlingen daalt
Sluiten