Redactie
Redactie ADHD 21 jun 2018

ADHD: Hoe het begon

Hoe ben ik er eigenlijk achter gekomen dat ik ADHD heb? Het is begonnen op de basisschool. Ik heb toen een IQ-test gedaan. Toen dachten ze al dat ik ADHD had. We hebben er niet veel aan gedaan omdat we dachten: nou het zal wel.

Maar in groep 8 merkte ik dat ik me best wel druk voelde en slecht kon concentreren. Ik heb het niet echt verteld thuis. Het maakte niet meer zo veel uit omdat het al aan het einde van het jaar was en ik bijna niks meer hoefde te doen.

En daarna kwam de middelbare school.
Ik werd steeds drukker in mijn hoofd. Ik kon helemaal niet goed leren. Was bijvoorbeeld twee uur bezig om tien Franse zinnetjes uit mijn hoofd te leren en dan lukte het nog niet. Het werd steeds erger. Mijn cijfers zagen er niet zo goed uit en op school werd het er niet makkelijker op. Ik liep ook letterlijk tegen allerlei dingen aan en ben wel eens naast mijn stoel gaan zitten. Ik vond het ook moeilijk dat mijn klasgenoten veel hogere cijfers haalden. Ik voelde me niet meer zo zeker over mezelf.

Toen ik een opdracht voor filosofie moest maken (zie mijn vorige blog over de stuiterbal en de vlinder) vond ik dat heel confronterend. Ik ben teruggegaan naar de vrouw die mij ook heeft getest op mijn IQ. Ze pakte mijn mapje erbij en ik, mijn ouders en mijn mentor hebben vragenlijsten ingevuld. Toen waren we er vrij snel achter dat ik ADHD heb. Dat verklaarde een hoop.

Ik vermoedde het al wel een tijdje, maar het is fijn om nu ook de bevestiging te hebben dat ik het ook echt heb. Ik ben naar de huisarts gegaan en heb Ritalin gekregen. Het werkt bij mij heel erg goed. Ik voel me minder druk en kan me beter concentreren.

Zo is het bij mij gegaan.

Reageer op artikel:
ADHD: Hoe het begon
Sluiten