Redactie
Redactie Persoonlijke verhalen 22 jun 2018

ADHD: Planning plakken

Ik heb mijn eigen plansysteem bedacht, nu ik bezig ben met een ‘cursus’ plannen. Ik was aan het zoeken op pinterest (een erg leuke site voor allemaal creatieve ideeën) toen ik een planning tegenkwam voor op de muur. Daar heb ik mijn eigen draai aan gegeven en zo ben ik op een voor mij heel goed werkende planning gekomen waar ik elke dag naar kijk. Sterker nog, ik doe er ook nog iets mee.

Hoe het werkt? Op een soort plakkertje schrijf ik op wat ik moet doen. Bijvoorbeeld: opgaven van Engels. Dat plak ik dan bij de dag dat ik het af moet hebben. Op die dag is het plakkertje oranje. Een paar dagen ervoor plak ik een blauwe met dezelfde tekst, dan weet ik wanneer ik die taak moet gaan maken. Als ik het huiswerk dan ook echt gedaan heb, vervang ik het oranje plakkertje door een groene. Met een beetje geluk is het plakkertje op tijd groen.

Ik heb drie rijen: een rij met dingen die ik moet maken, bijvoorbeeld een opgave voor Nederlands, en een rij met proefwerken. Dan plak ik een plakkertje op de dag dat ik het proefwerk heb en een aantal plakkertjes op de dagen dat ik ervoor ga leren, zodat ik niet verbaasd ben als ik een proefwerk heb J. Ik heb ook nog een rij met SO’s, dat werkt precies hetzelfde als de rij met proefwerken. Bovenaan heb ik een rij met de dagen van de week. Heel handig toch?

Nou daar komt-ie hoor: toen ik mijn planning ging maken dacht ik: oh dat is leuk daar ga ik direct aan beginnen. Ik kon ff geen plakband vinden dus pakte ik lijm en heb ik die briefjes op de muur geplakt. Het ging prima. Toen kwam mijn moeder mijn kamer binnen, ze vond mijn planning super leuk en toen vroeg ze: hoe heb je het vastgemaakt?
‘Met lijm. Hoezo?’
Dat was natuurlijk niet zo slim want toen ik de papiertjes eraf haalde, zaten er allemaal stukjes papier op mijn muur. Oepsie.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van J/M Ouders in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders. 26.000 lezers gingen je al voor.

Reageer op artikel:
ADHD: Planning plakken
Sluiten