Al het goede van Zuid-Tirol komt ‘s zomers samen in de regio Kronplatz

kronplatz-zuid-tirol-3
IDM Suedtirol/Alex Filz

De regio Kronplatz is een plek waar ‘s zomers al het goede van Zuid-Tirol samenkomt. En dat is nogal wat. Je kent deze regio in het UNESCO Werelderfgoed van de Dolomieten waarschijnlijk als wintersportoord. Maar ‘s zomers herken je daar met de weelderige, kleurrijke natuur en vele zonuren niets meer van terug.

La dolce vita in de Alpen

Zuid-Tirol is de meest noordelijke provincie van Italië. Dat proef je direct. Verse producten uit de Alpen krijgen de magische bereiding die je gewend bent in Italië. Dit komt naar voren in Michelin-sterrenrestaurants, maar ook in de vele berghutten die deze regio rijk is. De bergen en weiden bieden in de zomer een kleurrijk decor met een omvangrijk netwerk aan wandelroutes voor ieder type wandelaar. De zon schijnt hier 300 dagen per jaar en wees gerust: ook in Italië kennen ze de apfelstrudel, maar dan naast een espresso of cappuccino van Italiaanse kwaliteit.

TV Gsieser Tal/Kamilla Photography

5 redenen om de regio Kronplatz in de zomer te bezoeken

Kronplatz ken je waarschijnlijk van het gelijknamige wintersportoord. Maar als de sneeuw verdwenen is en de zon zijn werk doet, transformeert dit gebied tot een zomers paradijs. 5 redenen om Kronplatz in de zomer te bezoeken.

1. Fietsen

In de vakantieregio Kronplatz vind je een 110 kilometer lang fietspad van het Pustertal, dat iedereen biedt wat hij nodig heeft; rust, plezier en afwisseling. Ontdek de veelzijdige zijdalen van het Pustertal op de fiets en geniet van de natuur, cultuur en de lekkere eettentjes onderweg.

IDM Suedtirol/Harald Wisthaler

2. Wandelen

Waar de regio Kronplatz ‘s winters een ultieme plek is om te skiën, kun je er ‘s zomers prachtig wandelen. Het gebied ligt perfect en biedt toegang tot drie verschillende natuurreservaten. Beginners lopen de idyllische alpenweiden af, avonturiers vinden hogerop uitdagende beklimmingen langs de granieten rotsen waar geen eind aan lijkt te komen. De berghutten onderweg, waar verse producten uit de Alpen voor je worden bereid, maken een wandeling in dit gebied compleet.

3. Toegang tot drie natuurreservaten

We noemden het al even: in deze regio heb je toegang tot drie natuurreservaten. Fanes-Sennes-Prags met centraal de betoverende weide van Fanes en Sennes, Rieserferner-Ahrn met zijn imposante bergen tussen de 3.000 en 4.000 meter en Puez-Geisler met zijn unieke natuurlandschap in het hart van de Dolomieten. Deze natuurreservaten bieden zo veel variatie aan natuur, dat je er duizelig van wordt.

TV San Vigilio/Pixcube

4. Eten

Nergens ter wereld eet je lekkerder dan in Italië. Veel uit die keuken ken je waarschijnlijk al, maar in Zuid-Tirol word je nog verrast. De combinatie van de verse alpenproducten met de mediterrane touch is geweldig. Kronplatz staat bekend om de typische aardappelsoort ‘Pusterer Kartoffel’, kaasproductie, kruidenteelt en productie van bergdenolie.

5. Kunst en cultuur

Als je de fiets of wandelschoenen zat bent, trek je de omgeving in om cultuur te snuiven. Dat kan in het leuke stadje Brunico/Bruneck of in een van de andere dorpjes. Maar wat je sowieso niet mag missen, is het museum MMM Corones op de top van Kronplatz, ontworpen door architect Zaha Hadid. Alleen vanwege de ligging, bovenop een berg, is dit museum al het bezoeken waard. Het museum is opgericht door Reinhold Messner, een icoon in de wereld van het bergbeklimmen. De Italiaanse alpinist was de eerste persoon die alle bergen hoger dan 8.000 meter beklom en bereikte ooit de top van de Mount Everest zonder extra zuurstof. In het museum leer je op een unieke manier over bergen en alpinisme.

Skirama Kronplatz/Harald Wisthaler

In samenwerking met Zuid-Tirol.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van J/M Ouders in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders

Reageer op artikel:
Al het goede van Zuid-Tirol komt ‘s zomers samen in de regio Kronplatz
Sluiten