Allersnelste rauwe Italiaanse burgers + Steak met knapperige honing-mosterd crust


Allersnelste rauwe Italiaanse burgers (10 hapjes)

  • 50 gr pijnboompitten 
  • 200 gr amandelen of macadamia noten 
  • 25 gr walnoten 
  • 9 zongedroogde, uitgelekte tomaten 
  • bosje verse, gemengde Italiaanse kruiden of basilicum 
  • half teentje knoflook 
  • (kruiden)zout 
  • wilde spinazie 
  • 1 kleine rode ui 
  • 2 trostomaten 
  • 1 avocado

Bereiding:

  1. Rooster de pijnboompitten in de koekenpan goudgeel. Doe ze samen met de noten, de zongedroogde tomaten, de kruiden, de knoflook uit de knijper en een snuf zout in de keukenmachine en pulseer een paar keer tot je een kruimelige substantie hebt. Haal de noten-pittenmassa eruit en vorm er kleine, platte burgers van. 
  2. Verspreid op een groot dienblad grote bladen spinazie en leg op elk blad een burgertje. 
  3. Pel de ui, snijd hem in flinterdunne plakken en snijd ook de tomaten in dunne plakken. Schil de avocado en snijd deze in partjes. Leg op elke burger een plakje tomaat, wat ringen ui en een of twee parten avocado. Dek af met een blad spinazie en eet meteen op of serveer ze open en geef het dekblad er apart bij.

Steak met knapperige honing-mosterd crust (4 personen)

  • 2 el mosterd 
  • 1 eetlepel vloeibare honing of agavesiroop 
  • 200 gr gerookte tofoe of haloumi of 1 kleine bloemkool 
  • kruidenzout 
  • 50 gr gedroogde uitjes 
  • 1 beschuit 
  • flinke scheut vloeibaar bakproduct
  1. Klop in een kommetje de mosterd en de honing door elkaar. Laat de gerookte tofoe uitlekken, snijd deze in niet te dikke plakken en wrijf even in met kruidenzout. Haal de plakken door het mosterdmengsel. 
  2. Doe de gedroogde uitjes en de paneermeel in een kom. Druk de tofoeplakken een voor een in het uitjes-paneermeelmengsel en bak ze vlug in de vloeibare boter goudbruin. 
  3. Als je bloemkoolsteak maakt: verwijder bladeren en nerf van de bloemkool en snijd hem in plakken (0,5 cm). Kook of stoom ze 1 minuut in een laagje water, dep ze droog en volg verder het recept.
Reageer op artikel:
Allersnelste rauwe Italiaanse burgers + Steak met knapperige honing-mosterd crust
Sluiten