Redactie
Redactie Ingrijpende Gebeurtenissen 21 jun 2018

Amber Alert wordt vaker ingezet

De politie gaat het Amber Alert vaker inzetten om vermiste kinderen te vinden. Vanaf nu worden de meldingen ook per regio doorgegeven. De omvang van het gebied wordt per geval bepaald.

Amber Alert

Het Amber Alert bestaat al zeven jaar en bereikt 2 miljoen Nederlanders die zich hebben aangemeld bij de alarmdienst voor vermiste kinderen. Ook is de melding te zien in het openbaar vervoer, langs de snelweg, op reclameborden, bij tankstations en op apps.Tot nu toe werd het zo’n vier keer per jaar ingezet als de politie vreest dat het leven van een vermist of ontvoerd kind gevaar loopt. Volgens de politie is in 64 procent van de gevallen een vermist kind teruggevonden dankzij tips die ze kregen door het Amber Alert.

Vermiste kinderen

De politie hoopt op deze manier kinderen die gevaar lopen sneller op te sporen. “We gaan nu rondom een bepaalde postcode een cirkel trekken en alle burgers in dat gebied waarschuwen over een vermissing die bij hen in de buurt speelt”, zegt Irma Schijf van het Landelijk Bureau Vermiste Personen. “Het gaat om kinderen die gevaar lopen. Niet altijd acuut levensgevaar, maar er zijn wel altijd omstandigheden die het noodzakelijk maken dat een kind snel gevonden wordt. Denk aan vrieskou en medicijngebruik.” Ook personen met wie het kind eventueel is gezien kunnen aanleiding zijn voor een alert. Net als een gevaarlijke omgeving zoals een bos.

Voordelen

De nieuwe manier waarop het Amber Alert wordt ingezet heeft verschillende voordelen volgens Schijf; “Door het bericht in een gebied te verspreiden dat niet groter is dan nodig, kunnen we de privacy van het kind beter beschermen. Het hele land is dan niet op de hoogte. En je schakelt mensen in die echt kunnen helpen door op te letten.”

Bron: NOS.nl
Bron foto: Amberalert.nl

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van J/M Ouders in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders

Reageer op artikel:
Amber Alert wordt vaker ingezet
Sluiten