Maaike van de Graaf
Maaike van de Graaf Opvoeden 21 jun 2020
Leestijd: 2 minuten

Met dit kleurboek wordt je kind zich bewust van racisme en diversiteit

Racisme is een gevoelig en pijnlijk onderwerp waar je ook als ouder zeker iets mee moet. Het is dan wellicht handig om dat op spelenderwijs te doen, zoals met een anti-racisme kleurboek.

Op die manier wordt je kind zich bewust van diversiteit.

Anti-racisme kleurboek

Racisme is een maatschappelijk probleem dat helaas aanwezig is. Ook door kinderen wordt – weliswaar vaak onbewust – onderscheid gemaakt. Dat komt doordat baby’s al vanaf zo’n negen maanden onderscheid maken in huidskleur.

Als ouder is het dan ook goed om je bewust te zijn van in hoeverre je kind zich bewust is van diversiteit in onze maatschappij. Met je tiener en puber kun je daar natuurlijk gewoon open over praten, maar met een wat jonger kind is dat lastiger. Vaak begrijpen ze het niet.

Spelenderwijs

En dus is het goed om je kind al spelenderwijs bewust te maken van racisme in onze wereld. Dat kan onder meer met dit prachtige kleurboek. De makers van het kleurboek, Wander and Wonder Studio, bieden het product nu bijna gratis – voor €0,83 – aan. Waarom? Omdat het in deze tijd belangrijker dan ooit is om op te staan tegen racisme. Ook voor je kinderen.

Het kleurboek is bedoeld om gesprekken te starten over ras, privileges, vooroordelen, rellen, activisme, sociaal onrecht, diversiteit en inclusiviteit.  Het boek – dat in het Engels wordt uitgegeven – bevat verschillende tekeningen die allen gaan over diversiteit en racisme in onze samenleving. Ga met je kind aan de keukentafel zitten en kleur samen in het boek zodat je hem of haar op spelenderwijs meer kan bijbrengen over diversiteit.

Je download het kleurboek hier

Benieuwd naar nog meer tips om het met je kinderen over racisme te hebben? Lees dan dit artikel

Meer lezen?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders. 26.000 lezers gingen je al voor.

Reageer op artikel:
Met dit kleurboek wordt je kind zich bewust van racisme en diversiteit
Sluiten