Redactie
Redactie Gamen 21 jun 2018

App stimuleert betrokkenheid van ouders bij educatie kinderen

Squla, het online oefenprogramma voor kinderen om thuis spelenderwijs te oefenen voor school, introduceert vandaag een smartphone app voor ouders: de Squla Ouder App. Met deze app voor Android en iOS kunnen zij alle vorderingen en de inzet van hun kinderen op Squla volgen en ze met motiverende berichtjes belonen. Waar eerdere apps voornamelijk leerzame quizzen, games en instructiefilmpjes voor kinderen op de basisschool bevatten, wil Squla met de Ouder App ouders stimuleren om actief betrokken te zijn in het leerproces van hun kind.

Eerder dit jaar bleek uit onderzoek[1] van het Sociaal Cultureel Planbureau (SCP) naar ouderbetrokkenheid dat het belang van een goede relatie tussen school en ouders breed in de samenleving wordt gedeeld. Leerlingen presteren beter als ouders en school samenwerken en het zorgt voor een plezierig en veilig leerklimaat voor iedereen. De nieuwe Ouder App van Squla speelt hierop in door ouders de mogelijkheid te bieden actief betrokken te zijn bij het leerproces van hun kinderen.

André Haardt, oprichter en directeur Squla: “In de drie jaar dat Squla nu bestaat hebben wij ons bezig gehouden met het creëren van een omgeving die kinderen op een speelse manier motiveert de lesstof die op school voorbijkomt thuis te oefenen. Omdat kinderen beter presteren als de ouders actief betrokken zijn bij het leerproces geeft de app ouders een nieuwe manier om betrokken te zijn. Ouders kunnen nu zowel persoonlijke berichten sturen als hun kind belonen en aanmoedigen om te blijven oefenen. Wij zien de app zeker niet als vervanging van persoonlijk contact, maar juist als aanvulling.”

De Squla Ouder App is vanaf vandaag gratis beschikbaar via de Google Play en de Apple Store.

[1] Bron: http://www.rijksoverheid.nl/nieuws/2013/01/14/ouders-willen-dat-school-streng-is-maar-niet-voor-hun-eigen-kinderen.html

Tekst: Redactie
Publicatiedatum: 19 augustus 2013

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van J/M Ouders in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders. 26.000 lezers gingen je al voor.

Reageer op artikel:
App stimuleert betrokkenheid van ouders bij educatie kinderen
Sluiten