Autisme 19 jun 2018 redactie

Autistische jongen en mishandelde hond zijn béste vrienden

Lucas en Max, een jongen met autisme en een hond die mishandeld is door zijn vorige eigenaar, zijn beste vrienden. Lucas vindt het moeilijk om sociaal contact te hebben met mensen, net als Max. Maar samen slepen ze elkaar erdoorheen.

De moeder van Lucas postte een foto van de twee op de Facebookpagina van Love What Matters. “Deze foto is twee jaar oud, maar nog steeds mijn favoriet”, schrijft de moeder bij het plaatje.

Beste vrienden

“Mijn zoon is autistisch en vindt het heel moeilijk om met mensen te communiceren. Max is een mishandelde reddingshond die gered is van een leven vol mishandelingen. Daardoor is hij bang voor menselijke aanrakingen, behalve van Lucas. Ze zijn beste vrienden.”

Leren van elkaar

“Max is Luke’s beschermer”, schrijft de moeder verder. “Ze hebben elkaar zoveel geleerd. Over vertrouwen, over liefde, over vriendschap. Het is geweldig om ze samen te zien.”

Bron: Popsugar / Facebook Love What Matters

Ontvang de best gelezen artikelen in jouw inbox

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang de beste artikelen over het leven met je gezin, de opvoeding en ontwikkeling van je kind in je mailbox.

Reageer op artikel:
Autistische jongen en mishandelde hond zijn béste vrienden
Sluiten