Redactie
Redactie Autisme 19 jun 2018

Autistische jongen ging weer praten door Disneyfilms

Ieder kind – en volwassene – heeft wel een bepaalde Disneyfilm waar hij helemaal fan van is. Maar voor de autistische Owen Suskind hebben de films een wel heel belangrijke rol gespeeld. Ze hebben hem weer aan het praten gekregen.

Ron Suskind, vader van Owen, schreef het bestsellerboek Life, Animated over de autisme van zijn zoon. Nu is het boek verfilmd tot een indrukwekkende documentaire. 

De wereld begrijpen via Disney

Owen was tot zijn derde een vrolijk jochie dat niet op zijn mondje gevallen was. Maar plotseling stopte hij met praten, omdat hij autisme heeft. De kans bestond dat hij nooit meer zou gaan praten. Ouders Ron en Cornelia konden op geen enkele manier echt contact met Owen krijgen. Tot ze ontdekten waar hij wél op reageert: Disneyfilms. “Hij zei dat hij niet op wilde groeien, net als Mowgli of Peter Pan”, vertelt Ron. “Het werd ons duidelijk dat hij deze films gebruikt om de wereld waar hij in leeft te kunnen begrijpen.”  

Disney-taal

Ron en Cornelia wisten wat ze te doen stond: louter in Disney-taal praten met Owen; aan de hand van stemmetjes, dialogen en liedjes uit de films. In de documentaire Life, Animated, zie je in videobeelden van het gezin vroeger en nu hoe het Owen heeft gebracht tot waar hij nu is: geslaagd voor school, in een relatie en op het punt om op zichzelf te gaan wonen. Met tussendoor illustraties, gebaseerd op de tekeningen die Owen zelf vroeger maakte. Een must see als je het ons vraagt. Vanaf 23 maart in de bioscoop!

Bron: LINDA.nieuws

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van J/M Ouders in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders. 26.000 lezers gingen je al voor.

Reageer op artikel:
Autistische jongen ging weer praten door Disneyfilms
Sluiten