Babyvoeding 2.0

Babyvoeding ziet er vaak alles béhalve smakelijk uit. In de bruine prut is bovendien de smaak van de groente- of fruitsoorten die erin zitten niet terug te vinden. Dat gaat nu veranderen. Potjes Olvarit bevatten vanaf nu nog maar één smaak. De gedachte hierachter is dat baby's hierdoor meer soorten groenten en fruit lekker gaan vinden.

In juli gaan de potjes flink op de schop: de recepten van Olvarit worden aangepast naar één soort groente of fruit per potje. Nutricia wil hiermee bereiken dat baby’s leren wennen aan één specifieke smaak, zodat de kinderen minder moeite hebben met smaken als ze over gaan op vast voedsel.

Onherkenbare bruine pap

“Wortelen zijn oranje en smaken van nature zoeter, broccoli is groen en is wat bitter”, vertelt Leanne Olivier, onderzoekster bij Nutricia Research aan het AD. “En die gaan we niet mengen tot een onherkenbare bruine pap. In plaats daarvan laten we hen telkens met één smaak per keer kennismaken.”

Leerproces

Het Voedingscentrum is blij met deze ontwikkeling. “Wij zeggen al jaren dat je kinderen aan één specifieke smaak moet laten wennen”, legt Els Dijkstra uit. “Dus ik ben blij verrast dat Nutricia dit nu opeens doet. Smaak is een leerproces. Als je een kind tien tot vijftien keer aan een bepaalde smaak laat wennen, dan is de kans groot dat hij het gaat lusten. Het zou mooi zijn als dit ertoe leidt dat kinderen meer groenten gaan eten.”

Bron: AD

Reageer op artikel:
Babyvoeding 2.0
Sluiten