Bananenbrood

Lekker voor groot en klein: bananenbrood. Bij de thee, als tussendoortje en ideaal om in plakken mee naar school te geven. Je kunt bananenbrood met suiker en bloem bereiden, maar waarom ongezond doen als het gezond én lekker kan?

Ingrediënten

  • 3 rijpe bananen
  • 50 gram dadels (zonder pit)
  • 3 eieren
  • 150 gram amandelmeel
  • klein kopje havermout
  • 1 ½ theelepel baking soda
  • snufje zout
  • theelepel koekkruiden of kaneel
  • 60 gram grof gehakte walnoten of pecannoten
  • eventueel handje rozijnen of gedroogde cranberry’s

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 175 graden.
  • Doe de ontpitte dadels en bananen in de keukenmachine en mix tot een glad mengsel.
  • Klop in een kom de eieren met zout luchtig (2 minuten).
  • Meng dan de eieren voorzichtig door het bananenmengsel en spatel ook het amandelmeel, de havermout, de koekkruiden en de bakingsoda erdoor. Roer dit goed door tot je een egaal mengsel hebt.
  • Vet een cakevorm in of doe hier bakpapier in. Giet het mengsel in de cakevorm en bak in 45-50 minuten goudbruin.
  • Als de cake te snel donker wordt, kun je het blik afdekken met wat aluminiumfolie. Laat het bananenbrood goed afkoelen voor je het uit de vorm haalt.

 

Dit is een recept van Suzanne Vrij. Zij is voedingscoach en woont samen met haar man en drie kinderen in ‘t Gooi. Ze schrijft op haar eigen website en voor JMouders.nl over alles wat met (gezonde) voeding te maken heeft. 

Reageer op artikel:
Bananenbrood
Sluiten