Redactie
Redactie Ouders 19 jun 2018

Bewezen: je geeft meer uit aan je dochter dan aan je zoon

Kleding, een studie… Een kind opvoeden is duur, héél duur. Toch zit er een verschil in uitgaven: meisjes zijn namelijk een stuk duurder! Vooral kleding en make-up zorgen ervoor dat je als meisjesmoeder 35.000 euro meer kwijt bent dan jongensmoeders. 

En dat is een hóóp geld…

Meer uitgaven

Je bent, totdat je kind achttien is, gemiddeld 100.000 euro kwijt aan de opvoeding van je kind, zo blijkt uit de cijfers van het NIBUD. Het verschilt hier enorm of je een dochter of een zoon hebt. MoneySuperMarket.com geeft aan dat ouders gemiddeld 90.000 euro uitgeven aan een zoon, terwijl je – yep -, gemiddeld bijna 125.000 (!) euro uitgeeft aan een dochter. Een groot verschil van maar liefst 35.000 euro! 

Make-up en kleding 

In de babyfase merk je dit grote verschil nog niet. Aan luiers geef je bijvoorbeeld bij beide geslachten al gemiddeld 2700 euro uit. Pas als kinderen gaan groeien, groeit ook het verschil: en dat begint al in de peuterfase… Meisjesmoeders geven maar liefst 37 procent meer geld uit aan kleding voor peuters, zo blijkt uit het onderzoek. Wanneer meisjes in hun tienerjaren zitten, gaan alle remmen los. Geld wordt dan voornamelijk uitgegeven aan verzorgingsproducten, make-up en kleding.

Bron: Daily Mail

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van J/M Ouders in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders

Reageer op artikel:
Bewezen: je geeft meer uit aan je dochter dan aan je zoon
Sluiten