Redactie
Redactie Ontspannen 21 jun 2018

Bijzondere video: natuurlijke keizersnede

Wel eens van een natuurlijke keizersnede gehoord? Dit is een geplande keizersnede die een natuurlijke bevalling zoveel mogelijk benaderd. Sarah Saunders deelde een video op YouTube van de geboorte van haar zoon via zo'n ‘gentle sectio’. Heel bijzonder om te zien!

Saunders: ‘Ik wilde deze video delen om te laten zien dat als een 'natuurlijke' bevalling niet tot de mogelijkheden behoort, een ‘natuurlijke keizersnede’ daarna de beste optie is!. In deze ongelooflijke video komt mijn zoon zelf ter wereld nadat de chirurg zijn hoofd naar buiten heeft gebracht. Het team in het Torbay-ziekenhuis was geweldig en zorgde voor een geboorte-ervaring die ik altijd zal koesteren.’

Wat is een natuurlijke keizersnede?

In Nederland is het in sommige ziekenhuizen ook mogelijk om bij een geplande keizersnede te kiezen voor een 'natuurlijke keizersnede'. Hierbij wordt het licht gedimd, is de temperatuur in de kamer hoger en mag er muziek aanstaan tijdens de ingreep. Het afscheidingslaken is doorzichtig zodat de ouders hun kind echt geboren kunnen zien worden. Het tempo waarin de baby uit de buik wordt gehaald, is lager dan bij een normale keizersnede om de longen optimaal te openen. Ook mag je de baby aanraken zodra hij zichtbaar wordt en wordt er tijd genomen om de navelstreng rustig uit te laten kloppen voordat deze wordt doorgeknipt. Soms laten ze de baby ook zelf uit de buik 'kruipen', zoals op de prachtige video van Saunders te zien is.

Bekijk hier de video

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van J/M Ouders in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders

Reageer op artikel:
Bijzondere video: natuurlijke keizersnede
Sluiten