Soraya Vogelaar
Soraya Vogelaar Vrije Tijd 30 jul 2018

Boeken: 6x leuke vakantieboeken voor kinderen

Vakantieboeken of doe-boeken zijn super leuk om je kind mee te vermaken. Dat kan dus overal: op de achterbank, in het vliegtuig, op de camping of aan het strand. Ideaal als je de creativiteit wilt bevorderen en als je wilt dat je kind iets minder vaak naar een beeldscherm staart. Voila, een aantal leuke vakantieboeken voor kinderen op rijtje:

Vakantieboeken voor kinderen

Het grote Jill doeboek

Auteur: Jill Schirnhofer

Jill is razend populair en bekend van haar programma op Zapp en haar youtube-filmpjes. Jills’ vakantieboek is gevuld met allerlei opdrachten en onderwerpen die veel meisjes leuk vinden. Zo zijn er onder meer opdrachten die zij samen met vriendinnen kunnen uitvoeren, zoals het ondertekenen van een beste-vriendinnen-contract. Denk aan een verwendagje met maskertjes, recepten, DIY’s en spelletjes.

Leeftijdscategorie: 8 tot 12 jaar
Prijs: 12,50 euro via Bol.com

Donald Duck vakantieboek

Auteur: Sanoma

De Donald Duck, wie is er niet groot mee geworden? Met de editie van dit jaar kan je kind genieten van heel veel nieuwe stripverhalen. Naast alle spannende avonturen van Donald en z’n vriendjes, kan je kind ook verschillende puzzels oplossen in het boek.

Leeftijdscategorie: niet bekend
Prijs: 6,95 euro via Bol.com

LEES OOK: 6x leuke multiculturele kinderboeken

Tina vakantieboek

Auteur: Sanoma

Net als met de Donald Duck, zijn we vroeger opgegroeid met de Tina. Het leuke is, dat ook deze goude oude nu nog populair is voor je kind. In dit vakantieboek is er genoeg te lezen over de sterren en zijn speciale zomerstrips. En er kan ook meegedaan worden aan de Tina schrijfwedstrijd.

Leeftijdscategorie: niet bekend
Prijs: 6,95 euro via Bol.com

Dikkie Dik doeboek

Auteur: Jet Boeke

De Dikkie Dik reeks zijn vooral vakantieboeken voor kinderen die wat jonger zijn. Het bestaat uit twee delen: een kleurboek en een knipblok.Zo kan je kind spelenderwijs tekenen en knutselen. Houdt je kind dus van knutselen en kleuren? Dan heeft ‘ie hiermee het leuks van beide.

Leeftijdscategorie: vanaf 3 jaar
Prijs: 4,99 euro via Bol.com

LEES OOK: 8x zo maak je lezen leuker voor kinderen

Zo zit dat vakantieboek

Auteur: Sanoma

Wil je dat je kind ook nog wat interessante feitjes opsteekt tijdens de vakantie? Met dit vakantieboek kan dat, kinderen leren hiermee namelijk meer over biologie en de natuur. Ze lezen hoe het menselijk lichaam in elkaar steekt en welke bijzondere diersoorten er zijn. Daarnaast is er ook genoeg lol te beleven met spelletjes en moppen.

Leeftijdscategorie: onbekend
Prijs: 6,95 euro via Bol.com

Wreck this journal everywhere

Auteur: Keri Smith

Dit vinden wij een vakantieboek speciaal voor als je kinderen al tieners zijn. Het stimuleert ze om op een creatieve manier naar hun omgeving te kijken en opdrachtjes uit te voeren. Ze stoppen het boekje zo in hun zak en kunnen ‘m – zoals het bedoeld is – overal mee naartoe nemen. Hij kan mee op vakantie, onder de douche en volplakken met van alles dat jullie onderweg tegenkomen. Het is ook een leuk vakantieboek voor volwassenen trouwens. 😉

Leeftijdscategorie: onbekend
Prijs: 9,99 euro via Bol.com

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van J/M Ouders in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders

Reageer op artikel:
Boeken: 6x leuke vakantieboeken voor kinderen
Sluiten