Redactie
Redactie School 19 jun 2018

Bouncy Bands: de oplossing voor concentratie in de klas?

Kinderen hebben ontzettend veel energie en kunnen maar moeilijk stil zitten. Vooral als ze zich moeten concentreren in de klas. Maar een docente uit Arkansas heeft eigenlijk een héél simpele oplossing gevonden: Bouncy Bands.

Het klinkt misschien wél ingewikkelder dan het is, maar: het is een elastiek die je onderaan aan de voorpoten van de tafel bevestigd. Zo kunnen kinderen tijdens het leren naar hartelust bewegen, zonder te stoppen met lezen of rekenen, is het idee. De leerlingen van groep 6 docente Jennifer Merriman op de Gravette Public School hebben ze allemaal, mét effect.

Energie kwijtraken

Becky Rangel, voorlichtingsambtenaar van de Gravette Public Schools in Arkansas, bezocht de klas van Merriman. “Ik zag de studenten stil en rustig lezen, terwijl hun voeten heen en weer bewogen op het elastiek. Zo raakten ze de energie kwijt, die hen anders had afgeleid van hun schoolwerk.” Merriman vertelde Rangel dat in de korte tijd dat ze de Bouncy Bands gebruikte, het nu al een positief effect had op de concentratie van haar leerlingen.

Viral

Rangel postte een bericht over haar bezoek aan groep 6 op Facebookpagina van de Gravette Public Schools, die sindsdien compleet viral ging. Ook een idee om op Nederlandse scholen te introduceren?

Bron: Scary Mommy / Facebook Gravette Public Schools

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van J/M Ouders in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders. 26.000 lezers gingen je al voor.

Reageer op artikel:
Bouncy Bands: de oplossing voor concentratie in de klas?
Sluiten