Redactie
Redactie Groepen 1-8 19 jun 2018

‘Buddy bench’ ook op Nederlandse schoolpleinen?

Kinderen die zich op school eenzaam voelen en niemand hebben om mee te spelen, kunnen tijdens de pauze op een ‘buddy bench’ gaan zitten in landen als Amerika, Canada, Engeland en Duitsland. Daar installeren steeds meer scholen zo’n bankje op het schoolplein.

Kinderen die zich eenzaam voelen en/of niemand hebben om mee te spelen, kunnen op dit bankje gaan zitten. Zo wordt het duidelijk voor de andere kinderen dat het kind alleen is en kunnen ze hem of haar uitnodigen mee te spelen. Zo wordt niet alleen eenzaamheid bestreden maar ook vriendschap bevordert.

Mooi verhaal

Het idee van de ‘buddy bench’ komt oorspronkelijk uit Duitsland. De Amerikaanse Christian van slechts zeven jaar oud zag dit toevallig en dacht direct aan de kinderen op z’n school die soms zo alleen waren. Hij wist de directie van zijn school te overtuigen en zo was de eerste Amerikaanse ‘buddy bench’ een feit. Inmiddels zijn er ook op andere Amerikaanse en Canadese scholen ‘buddy benches’ te vinden.

Video

Bekijk in deze video die gemaakt is op een Canadees schoolplein hoe het werkt. Uit de enthousiaste reacties van de kinderen blijkt wel wat een goed idee dit is. Wanneer wordt de eerste ‘buddy bench’ in Nederland op een schoolplein geplaatst? Wij zijn benieuwd.

Bekijk hier de video.

 

Buddy bench a big hit at Willowgrove School

Sometimes, it's good to have a buddy.Full story: http://www.cbc.ca/1.3505066via Leisha Grebinski & #SaskatoonMorning

Geplaatst door CBC Saskatoon

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van J/M Ouders in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders

Reageer op artikel:
‘Buddy bench’ ook op Nederlandse schoolpleinen?
Sluiten