redactie
redactie Buitenspelen 19 juni 2018

Buitenspeeldag: bankhangen is geen optie

Wist je dat het vandaag nationale Buitenspeeldag is? Mede-intiatiefnemer Nickelodeon zendt geen enkel kinderprogramma uit vanmiddag. Dus… van de bank af en naar buiten met die kinderen.

“Wij roepen iedereen op om activiteiten te organiseren”, vertelt woordvoerster Yvette de Vries – de Loos aan NU.nl. “Deze activiteiten worden aangemeld op onze website zodat kinderen kunnen zien wat er in hun buurt te doen is.” Om kinderen te stimuleren om leuke dingen te verzinnen, was er een kindersubsidie van 17.000 euro beschikbaar waarmee de activiteit vergoed kon worden.

Niet meer vanzelfsprekend

“Vroeger was buitenspelen heel gewoon”, benadrukt de woordvoerster het belang van Buitenspeeldag. “Tegenwoordig is het niet meer vanzelfsprekend. Eén op de vijf kinderen speelt niet of één per week vrij buiten. Tachtig procent van de kinderen beweegt onvoldoende.”

Voordelen

Het buitenspelen heeft eigenlijk alleen maar voordelen, zeker voor de toekomst van kinderen, zegt De Vries – de Loos. “Buitenspelen is essentieel om op te groeien tot een evenwichtige volwassene. Het is goed voor de motorische ontwikkeling, het zelfvertrouwen, creativiteit, concentratie en leerprestaties op school.”

'Buitenspelen noodzaak'

Naar verwachting zullen er vandaag meer dan 90.000 kinderen buitenspelen. En dat is zéker nodig, vindt de woordvoerster. “Er wordt gezegd dat buitenspelen een luxe is, maar eigenlijk is het noodzaak.”

Bron: NU.nl

Meer lezen over buitenspelen? Lees het artikel '50 tips voor meer natuur' en ga samen met je kind de buitenlucht in!

Reageer op artikel:
Buitenspeeldag: bankhangen is geen optie
Sluiten