redactie
redactie Blogs 21 juni 2018

Cadeautje!

Nog een paar dagen en dan is Kit jarig! Als je haar vraagt wat ze voor haar verjaardag wilt, krijg je  steevast als antwoord ‘cake’. Lekker makkelijk, maar wij willen toch een cadeau geven dat iets meer betekenis heeft.

Lekker opruimen

Het is iets waar we elk jaar tegen aan lopen, met verjaardagen en Sinterklaas. Kit geeft gewoon niet zo heel veel om speelgoed. Ze is gek op knutselen, tekenen en kleien, maar echt iets met speelgoed doen – het komt weinig voor. Hoewel ze het steeds meer leert, speelt ze eigenlijk met weinig. Ze maakt wel graag rotzooi en ruimt het net zo graag weer op.

Geen typisch meisje

Het is ook erg lastig voor andere mensen om iets voor haar te kopen. Normaal loop je een speelgoedwinkel in, kijkt een beetje naar de leeftijd en je kan met iets moois aankomen. Voor de meeste meiden iets knalroze en voor de meeste jongens iets wat herrie maakt. Helaas is Kit ook geen typisch meisje en geeft ze niet bijzonder veel om poppen, barbies of ander prinsessenspul. Daar maak je Dex – haar broertje – blijer mee.

Daar komt nog bij dat Kit qua ontwikkeling niet echt gelijk opgaat met haar leeftijd. Haar motoriek is erg goed, maar niet zo goed dat je met rolschaatsen aan kan komen. En om nou aan iedereen een voetbal te vragen…

Confronterend

Ik vind het elk jaar weer confronterend om in de speelgoedwinkel te lopen en een leuk cadeau voor haar te vinden. Op de plaatjes zie je kinderen spelen die precies snappen wat de bedoeling is. En ik kan alleen maar bedenken hoe Kit alles door de kamer gooit of kapot maakt. Of dat Kit op schoot wil zitten en alles grijpt voordat ik het door heb.

Ik merk wel dat het elk jaar makkelijker wordt, ik kom dit keer zelfs wat spelletjes tegen die ik Kit wel zie doen. Alleen dat ene onderdeel: dat gaat waarschijnlijk meteen stuk. En kunnen we dat spel nog doen als we de helft kwijt zijn? Nou ja, dan heeft Kit in elk geval weer een paar uur lol gehad!

Reageer op artikel:
Cadeautje!
Sluiten