Redactie
Redactie Aanmoedigen 21 jun 2018

Chloe (7) stuurt sollicitatie naar Google en krijgt antwoord

Ze is nog maar zeven jaar, maar weet al héél goed wat voor baan ze later wil. De Britse Chloe Bridgewater wil bij Google aan de slag als ze ouder is. Het meisje klom daarom in de pen om een – handgeschreven – brief te sturen naar het bedrijf om te laten zien wat ze allemaal in huis heeft.

En daar was CEO Sundar Pichai zo van onder de indruk, dat hij besloot een brief terug te schrijven. 

Aan de slag bij Google

“Beste Google-baas”, begon Chloe haar ambitieuze brief. “Mijn naam is Chloe en als ik groter ben, wil ik heel graag een baan bij Google. Ik wil ook in een chocoladefabriek werken en zwemmen op de Olympische spelen.” Het meisje heeft hele goede redenen om bij Google te willen werken. “Mijn vader zei dat ik bij Google op een zitzak kan werken, van de glijbaan kan gaan en met de gocart kan rijden.” Om indruk te maken, schrijft ze over haar huidige kunnen. “Mijn leraren vertellen aan mijn mama en papa dat ik het heel goed doe in de klas. Ik ben goed in spelling, lezen en rekenen. Als ik mijn best blijf doen, kan ik volgens mijn papa misschien ooit werken bij Google.”

'Bedankt voor je brief'

En dát maakte indruk: CEO Pichai reageerde persoonlijk op de schattige woorden van het meisje. “Lieve Chloe”, schrijft de CEO van Google. “Enorm bedankt voor je brief. Leuk om te horen dat je van computers en robots houdt, ik hoop dat je zal blijven leren over de technologie.” Maar daar blijft het niet bij. “Als je hard blijft werken en je dromen blijft volgen, kan je alles bereiken wat je maar wil: van werken bij Google tot zwemmen op de Olympische Spelen. Ik kijk uit naar je sollicitatie als je klaar bent met school!''

Nog meer motivatie

De vader van Chloe, Andy, kon zijn ogen niet geloven en plaatste vol trots het antwoord op zijn LinkedInprofiel. “Fantastisch dat zo’n druk persoon de tijd vindt om de droom van een klein meisje een stap dichterbij te brengen”, zo schrijft hij bij het bericht. “Ik kan hem daar niet genoeg voor bedanken. Ze is nu nog meer gemotiveerd om het goed te doen op school en later te werken voor Google.”

Bron: AD / Twitter Andy Bridgewater

Reageer op artikel:
Chloe (7) stuurt sollicitatie naar Google en krijgt antwoord
Sluiten