Chocolademousse

Soms moet je jezelf en je kinderen even verwennen met iets super lekkers. En dat hoeft niet altijd gezond te zijn. Deze chocolademousse bijvoorbeeld; te lekker!

 

Ingrediënten

Voor 6-8 personen

  • 130 gr pure chocolade (60%)
  • 120 ml slagroom
  • 4 eiwitten
  • 1 N2O-patroon voor de sifon (van 0,5 liter)
  • 30 hazelnoten in karamel of gestampte amandelen of pindarotsjes

Bereiding

  • Hak de chocolade fijn en doe de stukjes in een kom. 
  • Giet de slagroom in een pan en zet hem op hoog vuur. Breng de room aan de kook. Giet de kokende room over de chocolade. 
  • Roer het mengsel met een ballongarde tot de chocolade is gesmolten en een gladde massa is ontstaan. Laat het iets afkoelen. 
  • Voeg de eiwitten toe en roer alles goed door elkaar. 
  • Giet het mengsel door een fijne zeef en vul er de sifon mee. Sluit de sifon en breng er de patroon in aan. Schud de sifon krachtig en houd hem tot het gebruik op kamertemperatuur. 
  • Spuit de mousse in kommetjes of glaasjes. Maak af met de hazelnoten in karamel of een ander garnituur.
Reageer op artikel:
Chocolademousse
Sluiten