Roos Ravensbergen
Roos Ravensbergen Nieuws 11 nov 2022
Leestijd: 1 minuut

ChristenUnie wil verbod op TikTok ‘om kinderen te beschermen’

Als het aan de ChristenUnie ligt, komt er binnenkort een verbod op de populaire app TikTok. Daarop kun je filmpjes maken en filmpjes van anderen zien en de app is razend populair onder kinderen. Volgens de ChristenUnie moet zo’n verbod ingevoerd worden ‘om kinderen te beschermen’.

Er zijn al langer zorgen om hoe goed (of slecht, dus) de app de privacy van gebruikers beschermt. TikTok is een Chinese uitvinding en er gaan geruchten dat gegevens van gebruikers in handen komen van de Chinese overheid. „Het is onze taak om burgers te beschermen. TikTok in deze vorm moet van de markt”, zegt ChristenUnie-Kamerlid Don Ceder. Dat meldt RTL Nieuws.

Verbod op TikTok ‘om kinderen te beschermen’

„Onze hele klas zit op TikTok”, zegt de 11-jarige Mballu van de Haagse Zuidwalschool. De populaire app heeft in ons land ruim 3,5 miljoen gebruikers en is de populairste app onder kinderen. „Sommigen zitten er wel drie uur per dag op”, weet klasgenoot Dominik. „We weten dat er kritiek is op de app en krijgen daarover ook les op school. Bijvoorbeeld over het beschermen van je privacy. Maar ik maak me geen zorgen.”

De ChristenUnie ziet dat anders: de kleinste regeringspartij van deze coalitie heeft al lange tijd zorgen, zegt Kamerlid Ceder. Want zoals het bedrijf nu opereert en omgaat met gegevens van gebruikers kan niet, vindt hij. Naast dat de app niet zo heel goed omgaat met privacy, zou ‘ie ook extreem verslavingsgevoelig zijn.

Toch zijn er ook positieve dingen te vinden op TikTok. Wat dacht je van Annette die vragen van pubers beantwoordt op TikTok. Of van Michelle die andere jongeren helpt door op TikTok open over haar mentale problemen te praten, maar ook het populaire #BoekTok.

BoekTok: hoe TikTok jongeren juist stimuleert om te lezen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders. 26.000 lezers gingen je al voor.

Reageer op artikel:
ChristenUnie wil verbod op TikTok ‘om kinderen te beschermen’
Sluiten