Redactie
Redactie Mediagebruik 21 jun 2018

Crisis voor de Nederlandse iPad-scholen

Meer dan de helft van de iPad-scholen twijfelt of ze nog moeten doorgaan. De kostenposten zijn namelijk gigantisch hoog en er is te weinig tijd om het concept uit te werken. Dit schrijft het Onderwijsblad van de Algemene Onderwijsbond. 

Voor wie het begrip iPad-school nog niet kent, dit zijn basisscholen die volgens het principe Onderwijs voor een Nieuwe Tijd werken. De scholen werken niet met lesboeken, maar met tabletcomputers en educatieve apps. Het onderwijs is deels gebaseerd op de visie van de overleden Apple-oprichter Steve Jobs.

Gigantische kostenposten

De directeur van de Beatrixschool in Steenwijk vertelt aan het Onderwijsblad: “De offerte die ik dit najaar kreeg, kwam uit op ruim €10.000 voor het eerste jaar.” De directeur zit mijn zijn handen in het haar. “Gigantische kostenposten werden opgevoerd. We hebben nog even overwogen bovenschoolse middelen in te zetten, maar het werd ook een principiële kwestie. Onderwijsgeld moet zo veel mogelijk naar leerlingen gaan. Ik kon dit niet meer uitleggen.”

Kosten niet de enige reden

Maar de torenhoge kosten is niet de enige reden waarom de scholen in de knel zitten. De Nederlandse iPad-scholen lopen namelijk ver achter op de plannen die aan het begin gepresenteerd werden. De organisatie wilt uiteindelijk tweehonderd scholen oprichten, maar het aantal blijft steken op 21. Daarnaast zijn deze iPad-scholen volgens het Onderwijsblad 'klein en krimpend'. Ze krimpen vijf keer harder, dan de andere basisscholen in hun gemeente.

Bron: RTLnieuws

Reageer op artikel:
Crisis voor de Nederlandse iPad-scholen
Sluiten