Redactie
Redactie Ontspannen 21 jun 2018

De 5 meest gelezen artikelen in héél 2016

Over kinderen schrijven we maar al te graag. Verschillende onderwerpen hebben we dit jaar dan ook de revue laten passeren: van artikelen over de voordelen van een jongensmoeder, tot hoe je het beste een gesprek met je puber aan kan gaan. Benieuwd welke thema’s jullie het meeste hebben gelezen?

Lees hier de vijf meest gelezen artikelen in het afgelopen jaar:

1. Jongensmoeder

Om de één of andere reden worden onze artikelen over de voordelen van jongensmoeders beter dan artikelen over meisjesmoeders gelezen… Hoe dat toch komt? In dit artikel werden de acht voordelen van een jongensmoeder omschreven.

Benieuwd naar de voordelen? Lees: '8x leuk om een jongensmoeder te zijn'.

2. Zeg dit niet tegen je kind

Bij het geven van complimenten of het corrigeren van onze kinderen denken we vaak nauwelijks na over hoe we iets zeggen. Zeg jij weleens 'Schiet eens op!' of 'Laat me met rust'. tegen je kind? Dat kan anders!

Lees de dingen die je beter niet tegen je kind kan zeggen in het artikel: '10x zeg dit niet tegen je kind'.

3. Jongens en onderwijs

Jongens hebben het vaak niet makkelijk op school. Journalist Johannes Visser vertelt waar veel jongens in het onderwijs tegenaan lopen. Volgens Visser zou het helpen als jongens onder schooluren niet altijd maar hun mond moeten houden en stil moeten zitten. Ook zou het volgens hem helpen om hen niet alle verantwoordelijkheid af te nemen wanneer zij zich niet aan de door school opgestelde regels houden.

Benieuwd naar dit artikel? Lees: ‘Jongens en onderwijs: een ongelukkige combinatie’.

4. Gesprek met pubers

Pubers… Over het algemeen zijn pubers niet de meest leuke gesprekpartners die je kunt bedenken. Sterker nog: van een gesprek is vaak eigenlijk niet eens sprake. So, what to do? Blogster Ditty Eimer geeft maar liefst 17 waardevolle, nuttige tips om in gesprek met je puber te komen.

Lees verder in: 'Praten met pubers: 17 tips voor een (echt) goed gesprek'.

5. Bijzondere herinneringen van kids

Wat denk jij dat je kind later zich het meest zal herinneringen? Meestal zijn het vooral de momenten waarop dingen anders gingen dan normaal. Dit artikel geeft 15 voorbeelden van bijzondere en leuke dingen die je met je kinderen kunt doen en die ze zeker nóóit meer gaan vergeten. En jij evenmin.

Lees: '15 bijzondere momenten die je kind nooit meer vergeet'.

Veel leesplezier!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van J/M Ouders in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders

Reageer op artikel:
De 5 meest gelezen artikelen in héél 2016
Sluiten