Redactie
Redactie Lezen 19 jun 2018

5 prachtige kinderboeken (en nog leerzaam ook!)

Sommige kinderboeken zijn zo mooi dat je ze niet in de boekenkast moet verstoppen, maar een speciale plek in de kinderkamer moet geven. Eline Rottier van boekwijzer.com zette vijf van deze prachtige boeken op een rijtje. Oh ja, ze zijn niet alleen mooi, maar óók nog eens ontzettend leerzaam (voor jong én oud)! 

ATLAS van Aleksandra en Daniel Mizielińscy 

Het prijswinnende koppel Mizielińscy kleurde in hun succesvolle boek onze aarde en maakte er hun eigen wereld van. En hoe! Paginagrote tekeningen vol van kleur, beelden en weetjes. Je blijft kijken en leren verdwalend in de meer dan honderd bijzonderheden waar elk land mee volgetekend is. Denk maar aan beroemdheden, planten, historische gebouwen, dieren, rivieren, bergen, klederdrachten… Dit imposante boek geeft je een ontdekkingsreis om de wereld zonder het huis uit te gaan Tip: kijk ook eens naar De Tekenatlas: het tekenboek bij deze bestseller.

OVER DE DINOSAURUS EN ANDERE PREHISTIRISCHE DIEREN van Douglas Palmer

Voor wie álles wil zien van en álles wil weten over dino's! Of je nu naar de meer dan duizend prachtige tekeningen kijkt, of de rijkdom aan feiten leest, deze encyclopedie zal je sowieso heel veel leren over deze uitgestorven dieren en de fantastische wereld waarin zij leefden. En dan ben je pas net over de helft van het boek. Prehistorische vogels, reptielen, vissen, apen? Het is maar een greep van wat er daarna nog verbeeld en verhaald wordt in deze must have! 

TIJDLIJN van Peter Goes

Peter Goes neemt je mee op een unieke, visuele reis door de tijd. Zijn tijdlijn leidt je vanaf de oerknal, door de belangrijkste tijdperken van de wereldgeschiedenis, naar het heden. Het is een kennismaking met iconen, dieren, grootheden en lessen die het verleden rijk is. De beelden worden ondersteund door een schat aan grappige, slimme, leerzame feiten en weetjes. Het was meer dan terecht boek van de maand bij DWDD;  het is gewoon vreselijk leerzaam en vreselijk mooi.

HET GROOTSTE EN LEUKSTE BEELDWOORDENBOEK TER WERELD van Tom Schamp

Wow, wat zijn de boeken van Tom Schamp toch bijzonder. Zelf noemt hij zijn nieuwste grote prentenboek 'een redelijk onbetrouwbaar, encyclopedisch naslagwerk van tot de nok gevulde pagina’s, met vele honderden beelden & beeldjes ter lering en ter vermaak.' Heel veel beter zou ik deze verzameling prachtige zoekplaten met oneindig veel details niet kunnen omschrijven. Sla het open en ontdek zelf de magische wereld van deze prijswinnende illustrator.

HET WONDER VAN JOU EN JE BILJOENEN BEWONERS van Jan Paul schutten en Floor Rieder

Dit is de meesterlijke opvolger van Gouden Griffel én Penseel-winnaar Het raadsel van alles wat leeft. Met antwoorden op oneindig veel 'waaroms'. Waarom virussen ninja-robots zijn, waarom je vlinders in je buik krijgt als je verliefd bent, waarom je botten sterker zijn dan beton en ga zo maar door. Jan Paul Schutten schreef dat dit boek nóg leuker en beter moest worden dan Het raadsel. Waarom dat hem en de geweldige Floor Rieder gelukt is, ontdek je zelf zodra je dit prachtboek openslaat!

Winnen?

Wij mogen van al deze prachtige boeken een exemplaar weggeven. Meedoen? Kijk dan hier!

Eline Rottier heeft van haar grote liefde voor kinderboeken haar beroep gemaakt. Op haar site boekwijzer.com vind je o.a. kinderboekentips, diepte-interviews met kinderboekenschrijvers en filmpjes met tips. Regelmatig deelt ze haar favoriete kinderboeken van dat moment op JMOuders.nl. Voor persoonlijke kinderboekentips kun je haar hier mailen! 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van J/M Ouders in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders

Reageer op artikel:
5 prachtige kinderboeken (en nog leerzaam ook!)
Sluiten