Redactie
Redactie Gedrag 19 jun 2018

De jongste wordt vaker miljonair

Wie het meeste kans heeft om echt wat geld binnen te halen in z'n leven? Nou, de jongste uit een gezin! 

Universiteiten van Birmingham en Reading deden een onderzoek onder 6.300 Britse mannen en vrouwen, allemaal geboren in 1970 en opgegroeid met broers en/of zussen. Aan het onderzoek deden eerst alleen gezinnen mee die zelf geen geschiedenis hadden als ondernemers. 

Eigen baas

De jongste kinderen uit deze gezinnen, met één oudere broer of zus, bleken 49 procent meer kans te hebben om op hun achtendertigste al eigen baas te zijn. Bestaat het gezin uit meer kinderen, dus heeft de jongste twee oudere broers of zussen, dan heeft hij of zij 43 procent meer kans om succes te hebben dan hun oudere broers en zussen. 

Wel een ondernemende familie? 

Maar kom je uit een familie die wel al ondernemend is en waar eigen baas zijn normaal is? Dan hebben juist de oudste en middelste kinderen een grotere kans later ondernemer te worden. Terwijl de jongste hier maar 18 procent kans had om een succesvolle eigen baas te worden. 

Jongste is rebels

Maar wat is nu de oorzaak van de bovenste resultaten? Het onderzoek concludeert dat jongste kinderen vaak rebelleren en vaker risico's nemen. Ook willen zij ontdekken, zijn ze meer vrijgevochten en kunnen ze beter met risico's omgaan.

Bron: Onderzoek gepubliceerd in het journal 'Personality and Individual Differences'

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van J/M Ouders in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders

Reageer op artikel:
De jongste wordt vaker miljonair
Sluiten