Redactie
Redactie Vrije Tijd 5 jun 2020
Leestijd: 2 minuten

5x de lekkerste toetjes van de barbecue voor de kids

Nu de meesten van ons de zomervakantie doorbrengen in eigen tuin, zal de barbecue een stuk vaker aan gaan dan anders. Verwen de kinderen dan ook eens met een heerlijk toetje van de barbecue: toetjes die ze zelf kunnen maken én zelf kunnen opeten.

Dit zijn de lekkerste toetjes van de barbecue, speciaal voor kinderen, maar ook ouders zullen er ook maar moeilijk vanaf kunnen blijven.

De lekkerste toetjes van de barbecue

Zorg dat je wat extra maakt, wij vermoeden dat volwassenen ook graag één van deze toetjes willen proeven!

1. Spek-chocolade dip

Spek met chocolade is een hemelse combinatie. Vul daarom een aluminium bakje dat op de bbq kan met in stukjes gehakte chocolade (smaak is naar wens) en leg daar lange, gedraaide spekken naast elkaar op. Zet dit even op de barbecue, tot de spekken zacht aanvoelen en beginnen te zakken (dan smelten ze). Laat even afkoelen en dip dan biscuitjes in de gesmolten spek-met-chocolade dip.

2. Gevulde banaan

Kies voor een rijpe banaan en maak over de gehele lengte een inkeping. Trek de schil bij de opening iets uit elkaar en vul dit gedeelte met stukjes chocolade en mini marshmallows. Gril de banaan op de bbq totdat de chocolade gesmolten is en smullen maar! Dit toetje kan je maken met alle hemelse combinaties die je maar bedenken kan. Wat dacht je van stukjes Kinder chocolade of stukjes karamel en pure chocolade. Of pure chocolade en zeezout.

3. Gegrilde fruitspiesen van de bbq

Zomerfruit is perfect fruit om te grillen op de barbecue: het is zoet, sappig en niet te zacht. Maak spiesen van het favoriete fruit van je kids, denk aan: ananas, perzik of nectarine en banaan. Dip de spiesen in wat lichtbruine basterdsuiker en grill op de barbecue tot de suiker karamelliseert. Het fruit is het lekkerst met een bolletje vanille-ijs.

4. Marshmallows met aardbeien en chocolade

Vul een aluminium bakje dat op de barbecue kan met een aantal grote marshmallows en vul de gaten met stukken chocolade. Zet het bakje even op de bbq. Als de chocolade gesmolten is, leg je de stukjes aardbeien erop en dan is je marshmallow-choco-aardbeien toetje klaar om te worden aangevallen.

5. IJshoorntjes van de barbecue

De combinatie van marshmallows, karamel, chocolade, fruit en ijs klinkt als het beste toetje toch? Al deze lekkernijen combineer je in deze ijshoorntjes van de barbecue: koop losse ijshoorntjes en vul die met alles wat je lekker vindt en wat smelt op de bbq (fruit kan je ook alvast erin doen), dek het hoorntje vervolgens goed af met aluminiumfolie en leg het even op het rooster. Pak ondertussen het ijs uit de vriezer en schep ijsbollen. Zo bol schep je op het ijshoorntje met gesmolten chocolade, marshmallows en anders lekkers. En, genieten maar!

Dit artikel is geschreven door Laurien Bleeker

Meer ideeën opdoen voor de lekkerste toetjes?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zondagochtend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je zondag goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.