Redactie
Redactie Feestdagen 19 jun 2018

De leukste kinderfeestjes met beperkt budget

Een kinderfeestje geven voor de verjaardag van je kind hoeft niet veel geld te kosten. Ook met een klein budget kun je er een onvergetelijk feest van maken! 10 ideeën voor een niet al te duur kinderfeestje.

1. Home made videoclip

Leuk voor meisjes én jongens! Zet een make-up tafel klaar en laat de meisjes zich opmaken en hun haren doen. Dan verkleedkleren aan of boa’s om en zingen maar! De jongens kiezen stoere kleding, doen hun haar strak achterover en pakken daarna de microfoons. Kies van tevoren een nummer uit dat alle kinderen kennen en laat ze dit voor de camera met z’n allen playbacken. Ook leuk om het filmpje later naar de andere ouders te mailen.

2. Huur een springkussen

Klinkt duur, maar dat valt mee. Voor 50 euro heb je al een paar uur lang een mooi springkussen in je tuin of de stoep staan en je kunt heel wat kinderen uitnodigen. En reken maar dat ze zich gaan vermaken. Je kunt de kinderen ook spelletjes op het springkussen laten doen: tikkertje of ‘wie kan het hoogste springen’.

3. Bloemen plukken

In Nederland zijn veel pluktuinen, dus er is er vast ook een bij jou in de buurt. De kinderen kunnen daar prachtige bloemen plukken. Thuis doe je de bloemen in vazen (bijvoorbeeld oude jampotten) die ze zelf hebben versierd met stickers, verf of stiften. De pluktuinen organiseren vaak ook activiteiten voor jarigen, maar dat kost meestal wel extra.

4. Themafeestje thuis

Kies een thema voor het feestje, bijvoorbeeld; piraten, prinsessen of actiehelden. Koop vervolgens versiering, spelletjes, prijsjes, medailles, verkleedspullen en snoep dat bij het thema past en versier je huis in deze stijl. Hoe gekker hoe beter. Dit soort spullen kun je goedkoop vinden bij winkels als de Action of bestel online een kant-en-klaar pakket. Bedenk spelletjes die bij het thema passen en het feest kan beginnen!

5. Kinderboerderij

Bijna alle kinderen zijn gek op dieren. Een feestje bij een kinderboerderij is dus altijd een succes. Bij veel kinderboerderijen mogen de kinderen de dieren eten geven en is er een speeltuin waar lekker gespeeld kan worden. Check dit van tevoren. Ook of je zelf taart en limonade mag meenemen en of er een plek is om te gaan zitten met de kinderen. En bedenk wat je gaat doen het regent. Is er een overdekt gedeelte?

6. Speeltuin

Kinderen en speeltuinen; een gouden combinatie. Ze vermaken zich er prima! Voor jou dus ook een lekker relaxed. Mits een mooi weer is natuurlijk dus zorg dat je een plan B hebt. Neem eten en drinken mee en bekijk vooraf of er een grote tafel is die je kunt gebruiken. Of ga gezellig op kleden picknicken in het gras.

7. Thuisbioscoop

Makkelijk en leuk: filmpje klaarzetten, met z’n allen knus op de bank, zitzakken op de grond, gordijnen dicht, popcorn bij de hand en kijken maar! Nog leuker: vooraf kaartjes uitdelen en net doen of het een echte bioscoop is.

8. Olympische spelen

Een beetje competitie kan geen kwaad en ze worden er lekker moe van: een Olympische Spelen feestje. Zoek een groot veld op en laat de kinderen allerlei spelletjes doen: estafette, sprinten, een leuk balspel… Na afloop worden er natuurlijk (snoep)medailles uitgedeeld en – verrassing!- iedereen heeft wel iets gewonnen.

9. Pyjamaparty

Dit is vooral leuk voor de oudere kinderen (7+). Laat je kind z’n vriendjes en/of vriendinnetjes aan het eind van de middag uitnodigen. Laat ze even spelen, dan gezellig samen eten en daarna mogen de pyjama’s aan. Eventueel kan je dit combineren met de thuisbioscoop. Maar een thuisfeestje draait natuurlijk om keten. Reken er niet op dat ze op tijd gaan slapen. Dat is nou juist de lol van een slaapfeestje!

10. Speurtocht

Een speurtocht organiseren is leuk en kost niet zoveel tijd. Zet voor het feest begint een route uit in de buurt of in park bijvoorbeeld. Ga samen met de kinderen op pad en zorg dat er op het eind een schat te vinden is. Dit kan van alles zijn: een bak snoep, een klein cadeautje voor iedereen etc.. Als de kinderen al wat ouder zijn, kunnen ze de speurtocht alleen doen. Zorg wel dat ze een telefoon bij zich hebben, zodat jullie contact kunnen houden. Tip: je kunt online ook speurtochten bestellen. Deze hoef je dan alleen nog uit te zetten.

 

Kijk hier voor meer tips over kinderfeestjes!
 

Reageer op artikel:
De leukste kinderfeestjes met beperkt budget
Sluiten