De leukste musea met kinderen

'Kom, we gaan naar het museum!' Zie je die bedrukte gezichten al voor je? Nergens voor nodig, want bij deze musea vervelen je kinderen zich deze vakantie geen seconde. En jij trouwens ook niet!

Maritiem Museum Rotterdam

Schip ahoy! In het Maritiem Museum Rotterdam kunnen kleine en grote matrozen terecht voor alles wat met de scheepvaart en de havens te maken heeft. Terwijl de kinderen druk op avontuur gaan met Professor Plons, bewonder je zelf de mooiste stukken uit de Maritieme geschiedenis in de Topstukken collectie.

Maritiem Museum Rotterdam – www.maritiemmuseum.nl

Stap in je favoriete boek in het Kinderboekenmuseum

We hebben medelijden met kinderen die zonder boeken opgroeien maar wel elke dag Kabouter Plop en K3 fotostrips voor hun melktanden krijgen. Daarom zijn we zo blij met het Kinderboekmuseum. Dat laat namelijk zien dat lezen echt superleuk en helemaal niet elitair is. En of je kleine koter nu 3 is of 13: er is voor elke leeftijdscategorie wat te beleven. Voor ouders is het ook leuk, ze maken kennis de hedendaagse literatuur, maar zien ook boeken uit hun eigen jeugd.

Kinderboekenmuseum – www.kinderboekenmuseum.nl

Ontmoet Suske & Wiske in het Nederlands Stripmuseum

In het Nederlands Stripmuseum in Groningen ontmoet je al je favoriete strip- en tekenfilmhelden: van Suske & Wiske tot Dora en van Jan, Jans en de kinderen tot Spongebob Squarepants. Na een tocht door het museum kun je als bezoeker ook zelf aan de slag. Met alle opgedane inspiratie teken je in no time zelf een mooi stripverhaal tijdens een workshop. In het museum zijn ook wisselende tentoonstellingen te zien.

Het Nederlands Stripmuseum Groningen – www.stripmuseum.nl

Tropenmuseum Amsterdam

Stoelriemen om en gaan! In het Tropenmuseum Amsterdam staat een vliegtuig klaar om je op reis te nemen door het Marokko van Esmaa, Fatima, Nasrdin en Yousef. En daarin leer je als kind de leukste dingen van mozaïek, tot kalligrafie en mode tot de lekkerste keukengeheimen. Extra leuk is de familiereis, waarin je samen op avontuur gaat door de Medina. Let op! Reserveren is verplicht.

Tropenmuseum Junior: www.tropenmuseumjunior.nl/nl/tentoonstelling/programma

Sonnenborgh Museum & Sterrenwacht

Denk dat een bezoek aan de sterrenwacht te ingewikkeld is voor jonge kinderen? Bij Sonnenborgh – museum en sterrenwacht, in Utrecht, hebben ze nu een leuke route uitgestippeld (Voetzoekertjes) voor kinderen tussen 3 en 6 jaar. Kinderen volgen dan de voetsporen van een ruimtemannetje, dwars door het hele museum. Het ruimtemannetje heeft foto’s gemaakt bij de spannendste museumobjecten. Wie vindt ze allemaal?

Het museum is gericht op kinderen van 8 jaar en ouder, en hun ouders natuurlijk.

Sonnenborgh – www.sonnenborgh.nl

Meer leuke culturele dingen doen met kinderen? Kijk dan op Leukedingendoen.nl
 

Reageer op artikel:
De leukste musea met kinderen
Sluiten