De V is van Visschotel


Goudbruin visschoteltje met komijnekaas

Een heerlijke visovenschotel dat eenvoudig is te bereiden en het gehele jaar geserveerd kan worden. Je kinderen likken hun vingers er bij af.

Moment van de dag: diner
Menugang: hoofdgerecht
Soort gerecht: visovenschotel
Vegetarisch: nee 
Keuken: Hollands
Seizoen: hele jaar
Gelegenheid: met kinderen
Moeilijkheidsgraad: eenvoudig
Bereidingstechniek: oven, koken
Bereidingstijd: ca. 30 min. 
Prijsindicatie: gemiddeld
Aantal personen: 4

 

Kcal: 561
Kj: 2356
Eiwitten: 33
Vet totaal:25 
Vet verzadigd: 6 
Vet onverzadigd: 19
Koolhydraten: 51
Suikers: 10
Natrium: 586
Vezels: 11

Ingrediënten

1 kg kruimige aardappels
750 g hutspotgroenten
6 takjes peterselie
400 g (wit)visfilet of zalm 
4 el Blue Band Roombotersmaak 
½ dl melk
75 g geraspte komijnekaas

Verwarm de oven voor op 200°C. Schil de aardappels en snijd ze in vieren. Kook de aardappels met de hutspotgroenten in een laagje water in ca. 20 minuten gaar. 

Hak de peterselie fijn. Snijd de vis in stukjes en meng met de helft van de peterselie en voeg peper en zout naar smaak toe.

Giet het aardappel-hutspotmengsel af en laat droog stomen in de pan. Stamp fijn en voeg 2 eetlepels Blue Band Roombotersmaak, de melk, de rest van de peterselie en wat peper en zout toe. 

Vet een ovenschaal in met de rest van de Blue Band Roombotersmaak. Schep de stukjes vis op de bodem van de schaal en verdeel de hutspot er gelijkmatig over. Bestrooi met de kaas. 

Laat de visschotel in het midden van de oven in ca. 15 minuten gaar, goudbruin en knapperig van boven worden.

Reageer op artikel:
De V is van Visschotel
Sluiten