Redactie
Redactie Lichaam 21 jun 2018

Teveel dikke kinderen

Heel wat kinderen in Europa zijn te dik. Maar liefst een derde van alle kinderen in de leeftijd van zes en negen jaar heeft last van overgewicht of obesitas.

Dit blijkt uit een onderzoek van United European Gastroenterology (UEG) na het verzamelen van gegevens uit 46 landen in Europa.

Zwaarste kinderen

Wereldwijd hebben 41 miljoen kinderen overgewicht, concludeert het onderzoek. De verwachting is dat dit cijfer zal stijgen tot 70 miljoen in 2025. De zwaarste kinderen wonen volgens de studie in Italië en Spanje. 35 procent van de 11-jarige jongens heeft in deze landen obesitas, tegenover 24 procent van de 11-jarige meisjes.

Ongezond

Overgewicht en obesitas zijn ontzettend slecht voor kinderen en kan later tot ernstige gezondheidsproblemen leiden, zoals diabetes en hart- en vaatproblemen. Ook vervetting van de lever dat volgens het onderzoek in Europa bij kinderen vanaf drie jaar wordt gezien is heel ongezond. Het is de meest voorkomende oorzaak van chronische leverziektes.

Europese Parlement

De verontrustende resultaten van het onderzoek zullen onder de aandacht worden gebracht van het Europese Parlement. Zo wordt er hopenlijk meer bewustzijn gecreëerd rondom de gezondheid van de kinderen en jeugd binnen Europa.

Bron: NU.nl

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van J/M Ouders in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders. 26.000 lezers gingen je al voor.

Reageer op artikel:
Teveel dikke kinderen
Sluiten