Redactie
Redactie Feestdagen 19 jun 2018

Deze kinderfeestjes zijn zo geregeld

Kinderfeestjes: elk jaar moet je weer met iets leuks op de proppen komen. Wil je een feestje geven waarbij je het jezelf makkelijk maakt – maar die de kinderen wel superleuk gaan vinden – dan heb je zeker wat aan deze tips.

Whatsapp speurtocht

Een leuk idee is om een Whatsapp speurtocht te doen in een park of bos. Je hebt minimaal twee volwassenen met een smartphone nodig en verder kun je de speurtocht al gaandeweg verzinnen. De tips en hints kom je vanzelf tegen onderweg. Fotootje appen naar de ander en laat ze het lekker uitzoeken. Je hoeft alleen het eindpunt te bepalen waar bijvoorbeeld een ‘schat’ ligt of ze iets lekkers krijgen. Altijd succes en je kunt het zo moeilijk maken als de kinderen aankunnen.

Natuurspeeltuin

Een andere goeie is om met de kinderen naar een natuurspeeltuin te gaan. Het Woeste Westen in Amsterdam, of De Speeldernis in Rotterdam, bijvoorbeeld. Hutten bouwen, vuurtje stoken en vooral: lekker vies worden. Jij hoeft er verder bijzonder weinig aan te doen, behalve goed op te letten of er niemand in het water valt. Een zwemdiploma is daarom wel een vereiste.

Experimenteren

Een beetje experimenteren is ook altijd een goeie. In Amsterdam, Rotterdam, Den Bosch en Zwolle heb je de Ontdekhoek en in Gouda het Verwonderlab. Bij de Ontdekhoek kunnen ze ontdekken hoe je met zware keien snelstromend water kan tegenhouden, van een aardappel chips kunnen maken, foto's in een donkere kamer kunnen ontwikkelen, snelle zeilbootjes kunnen maken, of heerlijk ruikende zeepjes. Het Verwonderlab heeft meer een creatieve inslag.

Meer leuke tips voor kinderfeestjes? Kijk dan op Leukedingendoen.nl.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van J/M Ouders in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders. 26.000 lezers gingen je al voor.

Reageer op artikel:
Deze kinderfeestjes zijn zo geregeld
Sluiten