Redactie
Redactie Gedrag 21 jun 2018

Dilemma feestje

antwoord

Hoe je het ook wendt of keert, het is een vervelende situatie die je als moeders/vriendinnen graag anders had gezien. Het zou zo fijn zijn als jullie dochters dikke maatjes waren waardoor samen afspreken en dingen doen alleen nog maar leuker werden. 

Een feit is dat we onze kinderen natuurlijk niet kunnen opleggen met wie ze om moeten gaan. Loslaten dus en het aan de meiden overlaten. Als ze straks naar de middelbare school gaan, kiezen ze waarschijnlijk ieder hun eigen pad. Het kan zijn dat ze elkaar dan uit het oog verliezen, of juist makkelijker met de strubbelingen om kunnen gaan. Voor nu jammer, maar prima dat jullie als moeders hebben afgesproken dat ze het zelf oplossen als er iets speelt. Bovendien helpt het om hun ruzietjes niet tussen jullie in te laten komen. 

Helemaal goed dus hoe jullie het doen, ook om de omgang van de meiden goed (en regelmatig) met elkaar te bespreken en af te stemmen. Ook nu: je hebt de keus aan je dochter gelaten, geholpen bij hoe ze dat aan kon pakken (even toelichten en uitleggen), en je hebt het met je vriendin besproken. Beter kun je het eigenlijk niet doen. Het lijkt erop dat het meer jouw eigen gevoel is dat knaagt, en het niet zozeer je vriendin is die jou het gevoel geeft dat dit tussen jullie in kan komen te staan. Klopt dat? 

Ik vind dat je het prima hebt aangepakt. Meiden van deze leeftijd opleggen dat ze iemand uit moeten nodigen omdat jij daar een beter gevoel van krijgt, is geen goed idee. Laten weten aan je vriendin dat je het heel vervelend vindt en bang bent dat het tussen jullie in komt te staan, wel. En nu zij aangeeft dat dat niet zal gebeuren, moet je het ook weer loslaten. Merk je bij haar toch een grotere afstand, kaart het dan nog eens aan. Maar maak het niet groter dan het is. 

Reageer op artikel:
Dilemma feestje
Sluiten