Wilma Groothuis
Wilma Groothuis Persoonlijke verhalen 23 mrt 2023
Leestijd: 2 minuten

Dilemma: ‘Laat ik mijn kinderen bij mijn vervelende schoonmoeder logeren?’

Regelmatig krijgen we vragen van lezers over opvoeden, ouderschap, problemen en dilemma’s waar ouders mee zitten. Daarom delen we elke week een dilemma van een lezer. Deze week legt Zara (31) haar dilemma voor: “Laat ik mijn kinderen bij mijn vervelende schoonmoeder logeren?”

“Mijn man en ik zijn al twaalf jaar samen en we hebben twee kinderen. Onze relatie gaat nog steeds supergoed, alleen kan ik dat helaas niet zeggen van de relatie met mijn schoonmoeder. De keren dat mijn man en ik ruzie of onenigheid hebben, draait het altijd om zijn moeder. Keer op keer weet ze een smet op onze mooie dagen in het leven te brengen. Zo schudde ze op onze trouwdag tijdens het ja-woord haar hoofd en toen we onze eerste zwangerschap aankondigden, zei ze dat wij nog niet klaar waren voor het ouderschap. En dat terwijl we alles op orde hadden.

Commentaar van schoonmoeder

De dag dat we haar vertelden dat onze kleine geboren was, had ze commentaar op de naam van ons kind. Toen we haar vertelden dat ik voor de tweede keer zwanger was, vertelde ze openlijk tegen anderen waar wij bij waren dat ze geen tweede kleinkind hoefde en dat het kind onmogelijk van mijn man kon zijn. Volgens haar wilde hij helemaal geen kinderen, dus ik was vreemdgegaan of ik moest mijn kinderwens doorgedrukt hebben. Dit zorgde ervoor dat mijn man en ik een paar maanden helemaal geen contact met haar hadden. Dat was een hele moeilijke beslissing, maar voor ons was de situatie niet meer gezond.

Opmerkingen en steken onder water

Deze situatie leverde helaas veel verdriet op bij mijn man, wat onze relatie ook niet veel goed deed. Uiteindelijk hebben we het contact weer op een laag pitje opgestart. Onze tweede werd geboren en nu zijn we drie jaar verder. Toch krijg ik nog zoveel steken onder water en vervelende en nare opmerkingen te horen. Nu zegt ze deze dingen vaak als er niemand bij is, dus is het mijn woord tegen dat van haar. Waar ik momenteel erg mee zit, is het feit dat mijn schoonouders, zonder onze toestemming, aan onze kinderen lieten weten dat ze bij hen mogen logeren. En ze zei daarbij dat ze dan allemaal lekkers mogen, wat van mama niet mag. De kinderen waren natuurlijk super enthousiast, dus zeg dan maar eens nee.

Kinderen laten logeren bij schoonouders

Ik voelde mij heel erg voor het blok gezet en zei dat we het nog even moeten zien. Ik weet niet goed wat ik moet doen. Mijn man vindt het een goed idee, omdat wij op die manier een weekendje samen zijn. Dat lijkt mij ook erg leuk, alleen voel ik nu al veel onrust, omdat ik eigenlijk mijn kinderen daar niet wil achterlaten. Ik twijfel dus: laat ik mijn kinderen bij mijn vervelende schoonmoeder logeren?”

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zondagochtend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je zondag goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.