Laurien Bleeker
Laurien Bleeker Vrije Tijd 19 dec 2020
Leestijd: 2 minuten

10x gezellige dingen samendoen in de kerstvakantie met je kids

Het is kerstvakantie en de kinderen zijn thuis: tijd om samen gezellige dingen te ondernemen! We zetten een aantal leuke dingen op een rij die jullie samen kunnen doen.

Het is de tijd van lichtjes, kerstbomen, donkere dagen, warme chocolademelk en misschien zelfs wat cadeautjes onder de boom. Een tijd van gezellig samenzijn met het gezin en genieten van die momenten samen.

Leuke dingen om te doen in de kerstvakantie

Maak er wat moois van en gebruik de volgende lijst als inspiratie bucketlist voor de feestdagen.

Dagje in bed

De hele dag in bed, of in ieder geval onder een dekbed op de bank, doorbrengen. Lekkere snackjes erbij, een grappige kerstfilm aan en chillen maar!

Sushi

Sushi maken! Het lijkt echt moeilijker dan het is en als je het onder de knie hebt rol je in no time de lekkerste sushi in elkaar. Laat je kind lekker helpen met alles en smul daarna samen van de beste homemade sushi die je ooit gegeten hebt.

Naar buiten

Lekker uitrennen op het strand, of in het bos. Of ga naar een natuurspeeltuin. Gelukkig kan dit altijd, als het weer het een beetje toelaat tenminste. En daarna opwarmen met chocolademelk met slagroom.

Bakken

Bakken, bakken, bakken! Waar je ook trek in hebt, of dat nu koekjes zijn of een verse cake, de lekkerste appeltaart of cupcakes.

Vuurtje stoken

Met een vuurtje in de tuin. Heb je een vuurkorf in de tuin, een houtkachel of misschien nog ergens een Zweeds fakkeltje in de schuur staan? Maak het dan gezellig en zet een vuurtje aan. Rooster broodjes of marshmallows en vertel jullie kerstwensen aan elkaar.

Oliebollen maken

Zelf oliebollen en appelflappen bakken. Want die zelfgemaakte zijn het allerlekkerst, met extra veel poedersuiker natuurlijk.

Kerstwens

Kerstwensen maken voor familie die jullie niet kunnen zien. Leg alle knutselspullen die je hebt op tafel die je hebt en maak er samen wat moois van. Een lieve wens voor het nieuwe jaar maken en opsturen kan natuurlijk ook.

Avontuur

Op nachtelijk avontuur. Al kan dat al vanaf een uur of vijf als het donker is. Maak een wandeling door de buurt op zoek naar de tuin met de mooiste kerstverlichting.

Make-over

Room make-over. En daar hoeft niet veel voor nodig te zijn, een andere kleur op de muur of wat verschuiven met meubels zorgt vaak al voor een hele verandering.

Kerstversiering

Kerstversiering maken. Ga aan de slag met zelfdrogende klei en maak de mooiste kerstversieringen voor in de boom of bij het raam.

Lees ook:

10x iets anders dan speelgoed voor onder de kerstboom

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders. 26.000 lezers gingen je al voor.

Reageer op artikel:
10x gezellige dingen samendoen in de kerstvakantie met je kids
Sluiten