redactie
redactie Humor en cynisme 21 juni 2018

Dit doen moeders allemaal met één hand

Autorijden, de was doen, de afwasmachine uitpakken, eten koken: ooit gedacht – voordat je moeder werd – dat je dit allemáál kon uitvoeren met maar één hand? Met je andere hand moet je namelijk al je aandacht aan je kind geven. En wel meteen.

Hier is een lijst met taken van het moederschap die erom vragen om met één hand uitgevoerd te worden – en dit is bij lange na geen complete lijst!

1. Autorijden

Dacht je dat je enige taak tijdens het rijden de veiligheid van je passagiers waarborgen was? Fout. Je moet de gevallen – of misschien beter gezegd: gegooide – speen van de grond oprapen. Je moet verloren speelgoed opsporen. Je moet snackverpakkingen openmaken. Nog meer snackverpakkingen overmaken. Je moet een nieuw drinkpakje aangeven. Je moet kindervoeten warm maken. Je moet scheidsrechter spelen in het gevecht van je zoontjes op de achterbank. En we kunnen zo nog wel even doorgaan..

2. Eten

Vroeger was het al volledig tegen de regels in om van een maaltijd te genieten zonder een baby in je armen. Maar toen brak de peuterperiode aan. Samen met een peuter eten draait namelijk om het zoveel mogelijk eten in je mond stoppen, vóórdat je kind bij je op schoot in slaap valt. En dan hebben we het nog niet eens over alle bekers die continue omvallen, bestek dat op de grond valt en tafellakens die met pastasaus onder gesmeerd worden.

3. Drinken

Thee. Water. Wijn. Koffie. Wat dan ook. Het genieten van een drankje is nog makkelijk met een baby. Je kan dan namelijk gebruik maken van hun lieve, kleine lichaampjes als een ronde tafel. Máár in het bijzijn van je oudere kind een slokje drinken nemen, voelt als het proberen te drinken in het bijzijn van een kleine duivel wiens enige doel is om jou zoveel moeilijk drinken te laten morsen. En je raadt het al: ze zullen nog winnen ook.

4. Naar de wc gaan

Natuurlijk kan je dit met één hand doen. Maar hoe geweldig zou het zijn als je het toilet achter een gesloten deur kon gebruiken, waar niemand tegen je praat, waar je niet het toilettpapier uit een kleine greep moet worstelen? Dat zou namelijk betekenen dat je gewoon met het gebruik van twee handen in rust naar de wc kan gaan – en zelfs misschien even in vrede op je telefoon kan spelen…

5. Het verschonen van een luier

Misschien is het al een tijdje geleden, misschien ook niet. Maar kan je nog die momenten herinneren waarop je kind – om de een of andere reden – niet zijn/haar luier wilde verschonen? Ondanks dat hij gepoept heeft. Terwijl hij tijdens de verschoning probeert te vluchten moet jij één hand gebruiken om zijn ontsnapping zien te voorkomen, en moet je óók nog zijn handen proberen weg te houden uit de vieze luier… Waarom ze altijd even in hun eigen poep willen graaien? Geen idee! Maar wat we wel weten is dat het wisselen van een luier allemaal met één hand gebeurt: de luier ontvouwen, de luier goed neerleggen én de luier dichtmaken.

6. Make-up doen

Toen je kind nog een baby was, was het doen van je make-up geen probleem. Dat deed je immers wanneer je baby sliep. Maar inmiddels is het tóch wat lastiger als je even snel je mascara en lippenstift wil opdoen. En al helemaal als je een dochter hebt… Over het algemeen straalt je dochter van oor tot oor wanneer jij je tas met make-up tevoorschijn haalt. Die wordt dan ook binnenstebuiten gekeerd – en leuk dat dat is! Met één hand probeer je dan te voorkomen dat je kind je favoriete producten vernietigd, terwijl je met je andere hand je gezicht probeert klaar te maken voor de wereld.

7. Winkelen

Even voor jezelf winkelen, terwijl je met je kinderen op stap bent? Succes! Het begint er soms zelfs op te lijken dat je man je kinderen heeft getraind om hun uiterste best te doen om te voorkomen dat jij iets gaat kopen. Voor boodschappen doen geldt trouwens het tegenovergestelde principe. Dan kom je opeens met tassen vol spullen thuis…

8. Uitruimen van de afwasmachine

Als je thuis de afwasmachine wil uitruimen, heb je twee keuzes – als je kind zich in de buurt bevindt. Je kan ervoor kiezen om met je kind in de houdgreep de afwasmachine uit te ruimen. Dat betekent dat je herhaaldelijk door de benen moet met een kind in je armen. Niet te doen. Je kan er ook voor kiezen om je kind op de vloer te laten staan. Alleen dan wordt het een race om wie van jullie als eerst de messen en andere breekbare spullen als eerst kan pakken.

Bron: The Huffington Post

Reageer op artikel:
Dit doen moeders allemaal met één hand
Sluiten