redactie
redactie Groepen 1-8 21 juni 2018

Docent heeft met iedere leerling eigen handshake

De meeste leerkrachten groeten hun leerlingen met een vriendelijk ‘goedemorgen’. Maar de docent van deze Amerikaanse klas pakt het ’s ochtends héél anders aan. Voordat de leerlingen de klas binnenlopen krijgen ze allemaal hun eigen unieke begroeting.

Leraar Barry White Junior moet het allemaal maar onthouden: hij heeft drie klassen met studenten én met iedere leerling heeft hij een eigen gepersonaliseerde handshake. En daar houdt het niet op, want White heeft ook nog unieke handshakes met vrijwilligers, collega’s en leerlingen uit andere klassen.

Goede relatie

De docent vertelt aan nieuwszender NBC Charlotte dat hij graag wil dat zijn studenten enthousiast zijn over school. “Het is belangrijk om een goede relatie te hebben met je studenten, net als de verstandhouding die je met hen opbouwt”, legt White uit. “Voordat ik in staat kan zijn om informatie over te brengen naar mijn leerlingen, moeten zij investeren in de leraar.”

Samenwerken

Iedere handshake is gebaseerd op de karakters van de leerlingen en de docent, en wat voor band zij samen hebben. De student komt met een idee, en samen gaan ze er dan hun eigen ‘ding’ van maken. “We werken er echt samen aan”, vertelt White. “Dus het is helemaal gebaseerd op wie wij zijn. Daar houd ik van, net als de lol en vreugde die het mijn leerlingen brengt.”

Bron: Facebook NBC Charlotte

Reageer op artikel:
Docent heeft met iedere leerling eigen handshake
Sluiten