Lisa van den Akker
Lisa van den Akker Opvoeden 15 nov 2019
Leestijd: 2 minuten

Dokter Corrie is terug met een nieuwe Seksvragen Knutselrubriek voor kids

Ken jij dokter Corrie al? Op een grappige en eerlijke wijze geeft zij kinderen voorlichting over seksualiteit, puberteit en relaties. In haar Seksvragen Knutselrubriek komen weer nieuwe vragen aan bod in vijf creatieve video’s.

Kinderen hebben veel vragen als ze opgroeien. Niet alleen willen ze weten hoe baby’s worden gemaakt, ook de veranderingen in hun lichaam roepen vragen op. Dokter Corrie bespreekt al deze onderwerpen zonder gene en doet dat ook nog eens met humor.

Dokter Corrie Seksvragen Knutselrubriek

De nieuwe rubriek benadert onderwerpen als ‘Wanneer is je piemel groot genoeg?’ op een creatieve manier. Gewapend met karton, schaar en lijm geeft Dokter Corrie antwoord op al deze prangende vragen. Zo maakt ze een erectiesimulator, een vagina van origami en een scheetkussen.

Het personage gespeeld door Martine Sandifort, schrikt niet van vragen als ‘Wat is neuken?’ En ‘Hoe zit mijn vagina in elkaar?’ Door haar hilarische manier van vertellen worden de video’s bovendien grappig in plaats van ongemakkelijk.

Betrouwbare voorlichting

Niet alleen is Dokter Corrie grappig, ze is ook betrouwbaar. Producent NTR laat zich bij het ontwikkelen van de serie adviseren door Rutgers, het kenniscentrum voor seksualiteit. Rutgers draagt relevante informatie en onderwerpen aan die passen bij de ontwikkelingsfase van kinderen vanaf een jaar of negen.

Succesvol format

Naast deze knutselrubriek heeft Dokter Corrie haar eigen tv-show, die je online terug kunt kijken, en een eigen podcastserie: Dokter Corrie’s Eerste Keren. Niet alleen in Nederland scoort het concept goed, ook in België hebben ze het format overgenomen onder de naam Dokter Bea. Zelfs in Canada en Australië verschijnen binnenkort vergelijkbare series.

De Seksvragen Knutselrubriek is vanaf maandag 4 november wekelijks te zien op Het YouTube-kanaal van NPO Zapp. Daarnaast vind je op de site dedoktercorrieshow.nl eerdere afleveringen en andere relevante informatie. Zo kunnen kinderen hier memory spelen met plaatjes van echte (en realistische) piemels, borsten en vagina’s.

Lees ook: 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zondagochtend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je zondag goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.