redactie
redactie Adoptie 21 juni 2018

Draagmoeders: een prachtige fotoserie

Kim Brooks, een Canadese geboortefotograaf kreeg wel een hele bijzondere opdracht. Een wensmoeder helpt een draagmoeder te bevallen. Zij bracht het in beeld met deze mooie fotoserie.

Wensouder

Heather en Craig Dunbar besloten na vijf mislukte ivf-pogingen om draagmoederschap te proberen. Doordat Craig kampte met gezondheidsproblemen ging het zwanger worden niet zo gemakkelijk. Ondanks dat hadden de twee een grote kinderwens.

Draagmoeder

Na een lange periode van zoeken vonden Heather en Craig de perfecte draagmoeder voor hun kindje. Bij de eerste ontmoeting klikte het meteen: 'Het was meant to be', aldus Cristine Crook, de draagmoeder. Nadat zij vijftien jaar geleden zelf een dochter kreeg wilde ze graag iemands baby dragen. Na twee ivf-pogingen was Cristine zwanger van de baby van Heather en Craig. Een meisje dat uiteindelijk de naam Clara zou gaan dragen.

Bijzondere band

Dat de wensmoeder en draagmoeder een bijzondere band hadden blijkt uit alle foto's uit de fotoserie. Ook voor de fotograaf was het een bijzonder moment: 'Het was ongelooflijk mooi en ontroerend. De blijdschap van Cristine toen ze de baby aan Heather gaf, was het mooiste dat ik ooit heb gezien.' Wat de bevalling extra bijzonder maakte was dat Heather bij Cristine in het bad is gaan zitten en direct bij de gehele bevalling betrokken was. De kersverse ouders spreken ook hun waardering uit: 'Onze relatie met Christine is meer dan we hadden kunnen vragen. Ze maakte de hele ervaring prachtig en vrolijk. Ze is een geweldig en onbaatzuchtig persoon', vertelt Heather.

Bron: Huffington Post / Foto's: Kim Brooks – Breathe In Photography

Reageer op artikel:
Draagmoeders: een prachtige fotoserie
Sluiten