Redactie
Redactie Blogs 22 jun 2018

“Een beetje een Pippi Langkoushuis”

Uit in eigen land doen we graag. Heerlijk een stad in, musea bezoeken of een avondje uit en ’s avonds weer naar huis. Maar nu doen we het even heel anders: een weekend ontspannen in Gelderland. We boeken bij Stayokay Gorssel, midden in de natuur, twee overnachtingen
inclusief ontbijt en diner. Het eerste weekend van de zomervakantie leek ons een goed moment om alle drukte van de basisschool, onze oudste zoon had zijn afscheidsweken, en de verjaardag van onze jongste zoon, achter ons te laten. En dat bleek een prima plan!

Noors jachthuis in een groene oase

De rit naar Stayokay is prachtig met afwisselend weiland en bos. Het pand is opvallend; prachtig groot en van donker hout met rood en groen gekleurde ramen en deuren. Het blijkt een Noors jachthuis, een beetje het huis van Pippi Langkous. De gastheer ontvangt ons vriendelijk en toont ons het huisje voor de komende nachten. De jongens vinden de vide super en willen graag op zolder slapen. 

Daarna is het tijd voor een drankje op het heerlijke beschutte terras waar we de zon langzaam zien verdwijnen en uitzicht hebben op de groene omgeving en het prachtige pand. Wij zijn onze jongens al lang kwijt! Ze skelteren, voetballen, schommelen. Tussendoor eten we op het terras van het buffet. 

Museumtip: Museum MORE 

De volgende dag zoeken we na een lekker ontbijtje met verse broodjes (yes, warm!) voor ons allemaal een passende fiets uit. De medewerkers van Stayokay zijn vriendelijk, geven leuke tips en helpen bij het uitzoeken en het uitstippelen van een goede route. We treffen het met het weer, half bewolkt en droog, helemaal top voor een stukje fietsen. Via Epse komen we in het centrum van Gorssel. We bezoeken het net geopende Museum MORE. Dit museum heeft de grootste collectie van Nederlandse Modern Realistische kunstenaars. Wij vinden het prachtig, zowel het oudere als het meer recente werk. Onze jongens zijn ook onder de indruk. Het museum, in een prachtig verbouwd voormalig gemeentehuis, is een echte aanrader. 

“We beginnen de zomer prettig uitgerust” 

Na het museum lopen we een rondje door het centrum. Gorssel telt verrassend veel gezellige winkeltjes. We haasten niet en lunchen lekker laat op een terras. Ons plan om naar Deventer te fietsen wijzigt spontaan. Wij kopen een zaterdagkrantje en een tijdschriftje en fietsen terug naar het hostel. Onze jongens genieten zo zichtbaar van alle ruimte daar. Ze rennen met de meegebrachte walkie-talkies door het bos, er wordt een kampvuurtje gemaakt, er is zelfs een kabelbaantje. En we schaken op het buitenbord. Onze kinderen komen tijd tekort. Na het avondeten gaan we er nog even op uit. We rijden naar Lochem en pakken een terrasje naast de kerk waar een Bluesbandje speelt. We duiken met z’n allen ook op tijd weer in bed, de natuur doet ons goed. Dit is opladen! We zijn de vakantie heerlijk begonnen en denken met heel veel plezier aan dit weekend terug.

Beoordeling Stayokay Gorssel

  1. Omgeving: *****
  2. Kindvriendelijkheid: ***** 
  3. Faciliteiten: ****
  4. Service: ****
  5. Medewerk(st)ers: ****
  6. Accommodatie: ****

(5 sterren=goed, 1 ster=slecht)

Meer weten over Stayokay? Bekijk dan onze themapagina met leuke tips en een fijne aanbieding. Naar de Stayokay themapagina »

Reageer op artikel:
“Een beetje een Pippi Langkoushuis”
Sluiten