Redactie
Redactie Opvoedstijlen 19 jun 2018

Een half uur ‘ja’ zeggen tegen je kind: deze moeder deed het

Overal 'ja' op zeggen tegen je kind? Hoewel de meeste ouders er niet aan moeten denken, leek het de Amerikaanse Amy Betters-Midtvedt uit Wisconsin het juist een interessant project. Ze besloot een half uur lang alle vragen van haar zesjarige zoon met 'ja' te beantwoorden. 

Het resultaat? Amy is een fijne ervaring rijker… 

'Ja' als antwoord 

Toen de Amerikaanse actrice Jennifer Garner op Instagram vermoeidend aangaf een 'Yes Day' te hebben gehad, wilde blogster Amy ook ervaren hoe het zou zijn als ze letterlijk op alles 'ja' zou zeggen. Om een negatief saldo en rare gebeurtenissen met vijf kinderen te voorkomen, besloot de moeder van een hele dag een half uur te maken en alleen haar zoon Sam te betrekken in haar project. “Sam wilde heel graag nieuwe Halloweenspullen kopen, maar we kwamen er niet aan toe. Dus ik besloot gisteravond om hem vandaag na schooltijd op te halen, een maximumbedrag af te spreken en hem inzichten te geven in het maken van bepaalde keuzes”, zo schrijft Amy op haar Facebookpagina

Dolgelukkig 

En zo geschiedde. Sam kreeg een half uur lang overal ja op te horen, zolang hij het maar goed kon verantwoorden. “Hij was door het dolle heen. Toen we aankwamen bij de supermarkt, vroeg hij of hij een eng dinner mocht uitkiezen. Ik zei 'ja',' schrijft Amy. “Ik besloot om de komende dertig minuten overal ja op te zeggen. De vreugde die in hem te zien was, was niet te beschrijven. Ja tegen hotdogs, ja tegen twee verschillende soorten Doritos, ja tegen een Halloweenkostuum, ja tegen bagels… Maar vooral ja tegen mijn zoon.” 

Onbetaalbaar

De kleine jongen had de rest van de dag een grote grijns op zijn gezicht. “Sam kreeg een hoop lof van de oudere kinderren voor het fantastische dinner (mijn home made chili van gisteravond kreeg helaas iets minder lovende reacties). Hij voelde zich trots en vond het geweldig om een keer de leiding te hebben.” Amy is door dit kleine project een fijne ervaring rijker. “Nu ik dit weet, wil ik elk kind af en toe een ja-halfuur geven. Ik voel mijzelf hierdoor succesvoller als moeder. Een ode aan het ja-halfuur, mijn vrienden. Je hoeft geen planner of miljonair te zijn en je hoeft er zeker niet zo moe van te worden als onze vriendin Jen. We rocken dit halfuur: de gezichten van kinderen hierbij zijn onbetaalbaar”, zo sluit de moeder haar Facebookpost af. 

Bron: Huffington Post 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van J/M Ouders in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders

Reageer op artikel:
Een half uur ‘ja’ zeggen tegen je kind: deze moeder deed het
Sluiten