Knutselen 21 jun 2018 redactie

Egeltje vouwen van een oud boek

In het meinummer van J/M laat Kathelijn Rombout (45) met haar nichtjes Julia (10) en Olivia (4) en neefje Bruno (6) zien hoe je een egeltje maakt van een boek. Hieronder vind je de volledige werkbeschrijving. 

Boodschappenlijstje:

 • (oud) pocketboekje
 • Stevig papier voor het neusje en staart (bruin of andere gewenste kleur), A5 formaat (of stukje klei / kurk met een satéprikker)
 • Splitpennen
 • Karton A4 formaat
 • Ook nodig: lijm, plakband en schaar

Werkbeschrijving:

 1. Vouw alle bladzijdes dubbel, helemaal tot de naad. Dan vouw je beide punten naar binnen, ook tot de naad.
 2. Scheur het omslag eraf 
 3. Zet het op karton neer. Trek de vorm om op het karton en knip uit. Plak daarna het egeltje op het karton, zorg voor een stevige onderkant.
 4. Het boekje op karton even naar binnen dubbelvouwen en ertegenaan duwen. Zorg dat je er zeker van bent dat het goed blijft plakken. 
 5. Prik twee splitpennen als ogen in het papier.
 6. Het neusje en staartje: 
  a. Stukje klei in vorm van neusje maken, met satéprikker in het papier prikken.
  b. Vierkantje knippen, diagonaal oprollen zodat er een punt ontstaat. Op maat afknippen voor het neusje: puntig uiteinde recht afknippen voor een platte neus. Niet vergeten uiteinden papier vast te lijmen. Daarna met lijm, en eventueel plakband, vastplakken op de voorkant. Doe voor de staart hetzelfde als bij b. Neem alleen een iets kleiner formaat en behoud het puntige uiteinde. 
  c. Kurk snijden in de vorm van het neusje en met satéprikker in het papier prikken. 

 

Ontvang de best gelezen artikelen in jouw inbox

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang de beste artikelen over het leven met je gezin, de opvoeding en ontwikkeling van je kind in je mailbox.

Reageer op artikel:
Egeltje vouwen van een oud boek
Sluiten