Einde van de zomervakantie! 6 moeders delen hun afsluiting met hun kinderen

Als ik aan mijn eigen basis- en middelbare schoolperiode denk, komen er genoeg herinneringen bovendrijven. De mooisten zijn toch wel die van de zomervakanties, waarin we eindeloos lang buitenspeelden omdat het nog zo lekker lang licht was en genoeg ijsjes aten om een brain freeze te veroorzaken. Maar vroeg of laat kwam ook altijd het onvermijdelijke einde van de zomervakantie in zicht.

De traditie bij mij thuis was om dan trouw nieuwe schoolspullen in te slaan bij de schoolcampus van de V&D (herinnert u zich die nog?) en leuke kleding te kopen voor die eerste schooldag. Want goed het nieuwe schooljaar ingaan en met frisse motivatie de zomervakantie afsluiten, was belangrijk. Het zorgde ervoor dat het iets minder bitterzoet voelde om die zes weken vrijheid weer in te leveren. Maar goed, dat was onze traditie. Zes moeders delen hun tradities om het einde van de zomervakantie te ‘vieren’ met de kinderen.

Einde van de zomervakantie: tradities van moeders

1. Leuke dingen doen

‘Mijn partner en ik proberen de laatste dagen van de zomervakantie door te brengen op het strand en in de bioscoop. Dit jaar gaan we ook bowlen. Een ijsje mag ook echt niet ontbreken voor onze kinderen. Als het ons – voordat de laatste week erop zit – nog lukt om te barbecuen met familie en vrienden, is dat helemaal geweldig.’ – Jenny (34)

2. Bellenblazen

‘Dit is een beetje vreemd, maar onze dochter blaast met haar rietje altijd bellen in haar drinken. Nadat mijn man en ik haar voor de zoveelste keer hadden uitgelegd dat we dat liever niet wilden, bedachten we iets anders. We hebben de laatste dag van de zomervakantie uitgeroepen tot ‘Bellenblaasdag’. Op die dag mag ze zoveel bellen blazen als ze maar wil. We kopen ook een bellenblaas voor d’r en ze mag in het bubbelbad.’ – Emily (40)

LEES OOK: Moeder legt uit waarom de ’18e zomer’ voor ouders zo belangrijk is

3. Zij bepaalt

‘Ik neem de dag vóór de eerste schooldag vrij. Ik laat mijn dochter bepalen wat we die dag gaan doen. Het moet natuurlijk wel nog redelijk binnen de regels passen. Vorig jaar gingen we naar het zwembad en naar een pretpark. Ze heeft nog niet besloten wat we dit jaar gaan doen.’ – Amy (45)

4. Shoppen

‘Mijn oma neemt mijn kinderen mee de stad in om nieuwe kleding te kopen voor het nieuwe schooljaar. Dit deed ze vroeger ook elk jaar met mij. Het is fijn dat deze kleine traditie nog steeds voortgezet wordt.’ – Jamie (35)

LEES OOK: Helft van de ouders blij dat kind weer naar school gaat

5. Dieren spotten

‘Wij gaan elk jaar naar de dierentuin voordat het nieuwe schooljaar begint.’ – Shana (35)

6. Nagels lakken

‘Ik neem op de laatste dag van de zomervakantie mijn meiden mee voor een verwendagje. We nemen een manicure en pedicure en halen nog een ijsje.’ – Jen (35)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van J/M Ouders in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders

Reageer op artikel:
Einde van de zomervakantie! 6 moeders delen hun afsluiting met hun kinderen
Sluiten