redactie
redactie Blogs 21 juni 2018

Energievreters

Oké, ik moet het toegeven, af en toe is het best pittig: drie kinderen van wie eentje met Down.

Het gevoel eeuwig tekort te schieten komt denk ik elke ouder bekend voor. En dat vind ook ik erg moeilijk. We doen ons best, maar er is altijd wel één kind dat niet blij is met de oplossing. Zo is het bij ons altijd vechten om de iPad.

Als oplossing zit de één op de iPad, de ander op de computer en de derde kijkt televisie. Hierdoor horen wij drie programma’s door elkaar heen en word ik soms tureluurs van alle herrie. Ik kan er in principe goed tegen, maar eens in de zoveel weken ben ik aan het einde van mijn Latijn en word ik knettergek van de vechtende Lego Ninjago’s, Youtube- surprise-eieren-uitpak-muziek en een keiharde ‘Daar heb je Connie!!’. Ondertussen probeer ik Kit nog op tijd naar de wc te krijgen want die verliest compleet de controle over haar blaas zodra de iPad aan gaat. Daarnaast doet zij het volume elke keer weer harder dus dat maakt het voor de onderlinge communicatie niet veel makkelijker.

Dus op sommige dagen ben ik compleet uitgeput. Dan kan ik geen kinderliedjes of -serie meer aanhoren en wil ik alleen maar simpel op de bank liggen. Met een boek of gewoon lekker televisie kijken. Geen zin meer om naar karate te gaan en daar twee kinderen in de gaten te houden terwijl ik heel serieus naar de karatekunsten van oudste zoon probeer te kijken. Want het is ook leuk om te zien hoe ons kind het nou doet, aangezien we hem er drie keer in de week heen rijden. En hij vraagt meestal ook wat ik precies van een bepaalde beweging vond.

Elke dag, de hele dag door, wordt er aandacht gevraagd. Maar het gekke is, als ze er een dagje niet zijn weet ik niet meer wat ik met mijn tijd moet. Dan mis ik het ge-‘mama!’ en het opruimen van omgevallen drinken. Van het intense verdriet omdat de één wat boos keek naar de ander. Van het schreeuwen dat iemand niet in zijn kamer mag of de slappe lach tijdens het tikkertje spelen in de te kleine huiskamer. Of de verhalen die ze altijd met zijn drieën tegelijk willen vertellen. Ik hou ervan en zou niet weten wat ik zonder zou moeten.

Het kost alleen soms bakken met energie.

Reageer op artikel:
Energievreters
Sluiten