Excellente scholen 2015

Er zijn maar liefst 130 scholen in Nederland die het predicaat ‘excellent’ hebben gekregen. 210 scholen voor basisonderwijs, speciaal onderwijs en voortgezet onderwijs hadden zich aangemeld om hiervoor in aanmerking te komen.

Een onafhankelijke jury, onder voorzitterschap van Jet de Ranitz, voorzitter van het College van Bestuur van Hogeschool Inholland, heeft alle scholen bezocht en bepaald of ze deze erkenning verdienden. Inspecteur-generaal van het Onderwijs Monique Vogelzang heeft de predicaten uitgereikt.

Wat is een excellente school?

Een excellente school is een school waarvan de onderwijskwaliteit van goed niveau is. Ook onderscheiden ze zich van andere goede scholen door uit te blinken op een bepaald gebied. Bijvoorbeeld innovatief onderwijsaanbod of een bijzondere manier van omgaan met verschillen tussen leerlingen.

Provincies

In Zuid-Holland kregen maar liefst 26 scholen het predicaat excellent. In Noord-Holland mogen 21 scholen zich 3 jaar lang excellent noemen en in Utrecht 12. Ook de grote provincies Gelderland en Noord-Brabant hebben scholen het goed gedaan. Daar kregen respectievelijk 20 en 23 scholen het predicaat. 

De noordelijke provincies en Zeeland blijven enigszins achter. In Friesland en Drenthe hebben maar twee scholen het predicaat gekregen en in Groningen en Zeeland slechts een. Overijssel doet het wat beter met acht excellente scholen. Limburg heeft 10 scholen met het predicaat excellent.

Bekijk hier of de school van jouw kind erbij zit.

Bron; AD.nl

Reageer op artikel:
Excellente scholen 2015
Sluiten