Eva ten Wolde
Eva ten Wolde Ouders 29 dec 2020
Leestijd: 3 minuten

Onderuit op de bank: 7 x de leukste familiefilms op Netflix om tijdens de vakantie te kijken

In de vakantie hebben we meer tijd voor quality time met het hele gezin. En een gezellig filmavondje is een fijne en ontspannen invulling van deze vrije tijd! Deze lijst met de leukste familiefilms op Netflix zorgt ervoor dat je niet urenlang hoeft te zoeken naar een geschikte film voor jong én oud. Dat kan nog wel eens een uitdaging zijn…

Zet een bak popcorn op schoot, gooi de voeten omhoog en leun lekker met z’n allen naar achteren…

Déze familiefilms op Netflix zijn de moeite waard!

De trailers zijn vrijwel allemaal in het Engels gesproken, maar de meeste films kan je óók gewoon in het Nederlands bekijken.

1. A Cinderella Story (alle leeftijden)

Wie kent het sprookje over Assepoester niet? Het arme meisje dat van haar vreselijke stiefmoeder niet naar het bal mocht…

In de film A Cinderella Story wordt dit eeuwenoude sprookje in een modern jasje gestoken! Assepoester verliest dit keer niet haar glazen muiltje, maar haar telefoon… Tja, dat is voor menig puber een wereldramp.

 

2. Feel the Beat (alle leeftijden)

De jonge danseres April heeft grote dromen. Ze wil dolgraag doorbreken in New York. De auditie op verloopt alleen niet zoals gepland… En daarmee valt de droom van April in duigen.

Ze gaat terug naar huis en besluit om dansles aan kinderen te geven. Totdat ze opnieuw de kans krijgt om zichzelf te bewijzen tijdens een danswedstrijd! Krijgt April het tóch nog voor elkaar om haar dromen in New York waar te maken?

3. Tall Girl (vanaf 6 jaar)

Tall Girl gaat over het zestienjarige meisje Jodi. Ze is 1,85 meter lang en steekt hierdoor boven al haar leeftijdsgenoten uit. En daar wordt ze op school regelmatig mee geconfronteerd… Het dagelijkse getreiter maakt Jodi erg onzeker.

Deze coming-of-age-drama gaat over iedere worsteling in het leven van een puber: van onbereikbare liefdes tot het gevecht om een sociale status.

4. Misfit 1 (alle leeftijden)

De tiener Julia woont al jaren in Amerika, maar ze moet plotseling terug naar Nederland. Julia was in Amerika super populair, had veel vriendinnen én haar vlogs werden veel bekeken. Maar op haar nieuwe school in Nederland is ze een buitenbeentje…

Zodra Julia de mogelijkheid krijgt om terug te gaan naar Amerika, staat ze natuurlijk te springen. Maar als ze plotseling verliefd wordt op Nick begint ze tóch te twijfelen: terugkeren of blijven?

5. Grote Vriendelijke Reus (vanaf 6 jaar)

Het weesmeisje Sofie wordt midden in de nacht ontvoerd… Dat is flink schrikken, maar ze hoeft nergens bang voor te zijn. Sofie is namelijk meegenomen door de Grote Vriendelijke Reus! Zijn uitspraken zijn niet altijd tactvol, maar hij heeft een goed hart.

Maar de kleine Sofie ontdekt al snel dat niet iedere reus zo aardig is als haar nieuwe vriend… En daarom smeedt ze samen met de Grote Vriendelijke Reus een plannetje om alle kinderen te beschermen tegen de niet-zo-vriendelijke-reuzen!

6. De Boskampi’s (vanaf 6 jaar)

De vader van Rik is een suffe boekhouder, maar hij zou véél liever een stoere vader hebben. Dan zou hij waarschijnlijk niet meer worden gepest door andere kinderen…

Als het gezin van Rik naar een ander dorp verhuist, zorgt hij ervoor dat zijn vader wordt gezien als een gevaarlijke maffiabaas. En nu is er niemand meer die het lef heeft om met Rik te sollen… Maar wat gebeurt er als er een pestkop van vroeger opduikt en het ware verhaal wél kent?

7. Sjakie en de Chocoladefabriek (vanaf 6 jaar)

Dit is de verfilming van één van de bekendste, gelijknamige kinderboeken ter wereld. Het jongetje Charlie mag een exclusief bezoekje brengen aan de geheimzinnige chocoladefabriek van de eenzame Willy Wonka.

Als Charlie en de andere kinderen het chocoladeheiligdom betreden, worden de verleidingen van al het lekkers om hen heen steeds groter…

Lees ook:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zondagochtend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je zondag goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.