Redactie
Redactie Beweging 21 jun 2018

Favoriete schaatsplekken kinderen

Is het natuurijs dik genoeg om met je kinderen buiten te gaan krabbelen, of een echte tocht te gaan rijden? JM-lezers tippen de volgende plaatsen (favoriete opstapplek met je kinderen, koek-en-zopie in de buurt):

Sandra:
‘Ik woon in Zaandijk, Noord-Holland. Een hele leuke ijsclub is Lambert Melisz in Westzaan, mooie ijsbaan, lekker sneeuwvrij, je duikt zo het veld in en in de kantine allerhande warme snacks en dranken. Hier schaatste ik al toen ik klein was en nu weer met mijn kids!

Linda:
‘De Ankeveense IJsclub, Noord-Holland, heeft een overzichtelijke rechte baan en rondebaan en de oudere kinderen kunnen de plassen op. Na het nuttigen van een warme choco met worst natuurlijk!’

Vienna:
‘Zoekersloot, Zaandijk, Rooswijk zijn heel leuk.’

Danielle:
Ons huis ligt aan een singel, dus wij stappen vanuit huis zo het ijs op. En bij elke steiger heeft iemand wel koek en zopie klaarstaan. Oergezellig zo met de buurt. En met z'n allen houden we het ijs schoon en repareren de scheuren. Dus mensen van 'buiten' komen hier ook graag schaatsen! (Gelderland)

Nicole:
‘Wij hebben ook recht voor de deur een grote waterpartij… en een heuvel om vanaf te sleeën… Ideaal. Er is ook een activiteit voor de kinderen van de basisschool geregeld en in het weekend disco en koek en zopie. Erg gezellig! Met z'n allen het ijs schoonhouden en scheuren repareren, doen wij ook. (Zeeland) 

Margreet:
www.denieenhof.nl is de ijsbaan in Bunnik, Utrecht, met koek en zopie!

Pauline:
www.nootdorpseijsclub.nl is een superleuke ijsbaan, met molen op de achtergrond en uiteraard koek en zopie (en niet onbelangrijk: uitstekende Glühwein!)

Marina:
www.maximapark.nu In het Maximapark (Leidsche Rijn, westkant Utrecht) werd afgelopen vorstperiode zelfs een kinderelfstedentocht (6-12 jaar) georganiseerd. Prachtig park, schaatsen op de Vikingrijn. Koek en zopie bij theehuis Anafora.

Tekst: Redactie
Publicatiedatum: 11 juni 2012

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van J/M Ouders in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders

Reageer op artikel:
Favoriete schaatsplekken kinderen
Sluiten