Foto bewijst: zó kan co-ouderschap ook

Een scheiding is ontzettend moeilijk voor kinderen en ouders, in allerlei opzichten. Maar wat als de gescheiden ouders allebei een nieuwe relatie krijgen en de kinderen dus een stiefvader en -moeder? Dan wordt het soms nóg moeilijker. Maar dat hoeft niet altijd zo te zijn…

En dat laat de foto van dit samengestelde gezin wel zien. De vier ouders laten letterlijk zien dat zij een sterk team vormen in de opvoeding van hun dochter Maelyn.

‘Co-ouderschap werkt’

Stiefmoeder Emilee Plaayer plaatste het kiekje van de vier ouders en Maelyn op Facebook. Onder het beeld schreef ze: “Vanwege ons gezin zal ik nooit geloven dat co-ouderschap niet werkt. Ik weet vanuit mijn eigen ervaring dat het wel kan werken! Kies wat het beste is voor je kind en dan valt alles op z’n plek.” De foto ging viraal en leverde ontzettend veel positieve reacties van andere gezinnen op.

De norm

Emilee vertelt in een interview met The Huffington Post dat deze gezamenlijke support de norm voor het samengestelde gezin is. “We vinden het belangrijk om zoveel mogelijk met z’n allen bij de voetbalwedstrijden aanwezig te zijn. We zitten altijd samen bij elkaar en moedigen Maelyn aan als één familie.”

‘We doen álles samen’

Het samengestelde gezin is niet alleen op het voetbalveld een sterk team, maar ook daarbuiten. Zo vertelt Clara, de moeder van Maelyn: “We vieren alle verjaardagen samen. We gaan samen op vakantie, we komen bij elkaar op bezoek, we doen letterlijk alles samen.” Emilee voegt daar aan toe: “Respecteer iedereen binnen het gezin, want de manier waarop jij met anderen omgaat, zegt veel over jezelf.”

Bron: The Huffington Post

Reageer op artikel:
Foto bewijst: zó kan co-ouderschap ook
Sluiten