Lisa van den Akker
Lisa van den Akker Opvoeden 31 okt 2019

Kinderen leren over klimaatverandering met Frida’s coole klimaatboek

Klimaatverandering, waarschijnlijk heeft je kind er wel iets over gezien of gehoord, maar het echt begrijpen is toch vaak moeilijk. ‘Frida’s coole klimaatboek’ helpt daarbij en maakt dit ingewikkelde onderwerp toegankelijk voor kinderen. Leerzaam én leuk.

Frida’s coole klimaatboek

Hoofdpersoon Frida ken je misschien uit het eerder verschenen boek Relmuis! Dit keer moet Frida een werkstuk maken over het zeer actuele thema klimaatverandering. Eerst vindt ze het niets aan, maar als ze zich begint in te lezen raakt ze geïnteresseerd en leert ze veel over het klimaat en de opwarming van de aarde.

Het makkelijk leesbare boek vertelt uitgebreid over de opwarming van de aarde en de oorzaken daarvan. Eten, wonen en vervoer zijn onderwerpen die op originele wijze de revue passeren. Met veel humor en leuke illustraties toont Frida aan kinderen waarom er nu actie moet komen om onze planeet weer gezond te krijgen. Want het is, zoals zij zegt, hun toekomst die op het spel staat.

fridas-coole-klimaatboek-klimaatveranderin-jmouders.nl
Bron: De Eenhoorn

Leerzaam leesvoer

Het boek is geschikt voor kinderen vanaf 11 jaar, maar ook voor volwassenen is het interessant leesvoer. Neem dus zelf ook het boek eens door. Sowieso is dat fijn als je kind na het lezen nog vragen heeft, of de discussie met je wil aangaan over het eten van vlees.

Benieuwd naar dit leerzame boek? Je shopt hem hier!

Lees ook: 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van J/M Ouders in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders

Reageer op artikel:
Kinderen leren over klimaatverandering met Frida’s coole klimaatboek
Sluiten