redactie
redactie Groepen 1-8 19 juni 2018

Geen standaard lestijden meer voor basisscholen

Hanteert de basischool van jouw kind nog de traditionele lestijden van half 9 ‘s ochtends tot half 4 ’s middags? Uit onderzoek van DUO blijkt dat nog maar de helft van de basisscholen deze tijden aanhoudt.

Het onderzoek van DUO Onderwijsonderzoek is onder vierhonderd directeuren van basisscholen gehouden. Uit het onderzoek is naar voren gekomen dat komend schooljaar nog eens 15 procent van de basisscholen de gebruikelijke lestijden denkt los te laten. Dit komt bovenop de 56 procent van scholen die vorig jaar al aangaf de traditionele lestijden te laten varen. 

Vijf-gelijke-dagenmodel

Het zogenaamde vijf-gelijke-dagenmodel wordt steeds populairder. Daarbij vervalt de gebruikelijke vrije woensdagmiddag en blijven leerlingen tussen de middag op school. Daar tegenover staat dat kinderen wel elke dag rond 14.00 uit zijn.

Het continurooster

Daarnaast is ook het zogenoemde continurooster in opmars. Net als bij het vijf-gelijke-dagenmodel blijven kinderen ook bij dit rooster tussen de middag op school en hebben ze een kortere middagpauze, waardoor ze eerder uit zijn. Het verschil is alleen dat dit rooster wel de vrije woensdagmiddag behoudt. 

Bron: NU

Reageer op artikel:
Geen standaard lestijden meer voor basisscholen
Sluiten